Р Е Ш Е Н И Е

 

                                            2013 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На      деветнадесети  март                                                      2013  година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

Секретар: Г.А.

Прокурор:  ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ                                                      Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      124   по описа за 2013  година

 

Р Е Ш И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимият  С.А.Х., роден на *** г. в гр. Р.,  живущ ***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 11.08.2009  г. в гр. Разград е потвърдил неистина – че е изгубил свидетелството си за управление на МПС, в писмена декларация по чл. 17, ал. 1 от Правилника за издаване на български документи за самоличност, която по силата на закон  - чл. 160, ал. 1 от Закона за движение по пътищата /ЗДвП/ и чл. 8, ал. 2 от Закона за българските документи за самоличност /действащ към момента на деянието 11.08.2009 г./, се дава пред орган на властта – Началник сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР  гр. Разград, за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, а именно, че е изгубил свидетелството си за управление на МПС – престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 78а от НК ГО ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000 лева.

ОСЪЖДА подсъдимия С.А.Х., ЕГН **********, да  заплати  по  сметка  на  Републиканския бюджет, сумата от 88,42  лева за направени разноски в досъдебното производство.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: