Р Е Ш Е Н И Е

              Номер  80                                          19.03.2013  г.                                                гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд

На деветнадесети март                                             две хиляди и тринадесета  година

В открито съдебно заседание, в състав:

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

Секретар    В.Д.

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията Гр.д. 1914/2012 г.

            Производството е с правно основание чл.79 от ЗЗД и чл.327 от ТЗ .

            Депозирана е искова молба от Биокомпост БГ” ООД гр.Разград срещу  “Елкофал” ООД  гр. Търговище,  за осъждане на ответника да заплати на ищеца сумата 9149,76 лв, за закупени но неизплатени стоки “Микробиологичен тор БИО1” и “Хуминова киселина” по фактура №0000000072/01.04.2012г.Претендира и законната лихва от завеждането на исковата молба, както и разноски. Твърди, че ищецът е доставил съответните стоки по фактурата, но ответникът не заплатил дължимата цена.

            Ответникът не заявява становище по исковете.

Предвид искането за постановяване на неприсъствено решение, съдът счита, че предпоставките за постановяване на същото са налице – на ответника му е указана тази възможност, той не е представил становище и не е изпратил представител в с.з. и от представените доказателства може да се направи вероятен извод, че искът е основателен.

            Основателно е и искането на ищеца за присъждане на съдебни разноски.                   По гореизложените съображения, Съдът:

 

            Р Е Ш И:

 

            ОСЪЖДА “Елкофал”ООД, ЕИК125505036, седалище гр.Т., ул.”**” №* вх.*, ап.*, ДА ЗАПЛАТИ на “Биокомпост БГ” ООД, ЕИК ***** седалище гр.Р., ж.к..”**** №.69, ет.*, ап.** сумата 9149,76 лв. /девет хиляди сто и четиридесет и девет лева и седемдесет и шест стотинки/ представляваща стойността на закупените но неизплатени стоки “Микробиологичен тор БИО 1” и “Хуминова киселина” по фактура №0000000071/01.04.2012г., ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 21.11.2012г. до окончателното им изплащане и 2366лв. /две хиляди триста шестдесет и шест лева/ разноски по делото.

Решението не подлежи на обжалване като постановено при условията на чл.239 от ГПК. Препис от същото да се изпрати на ответника.

           

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: