Р  Е  Ш  И

 

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между С.М.С., ЕГН **********,*** и М.Р.С., ЕГН **********,***, на 06.08.2005г. в гр. Разград, с акт № 117, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

           І. ОТНОСНО УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА ВЪРХУ ДЕЦАТА, ЛИЧНИТЕ ОТНОШЕНИЯ И ИЗДРЪЖКА:

1. Упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете  М. С.С., ЕГН ********** се предоставят на майката  М.Р.С., а бащата С.М.С. ще има право да вижда детето всяка първа и трета събота и неделя в месеца, включително и да го взема при себе си от 09.00 часа в съботния ден до 17.00 часа в неделния ден, както и по 20 /двадесет/ дни през лятото и 10 /десет/ дни през зимата, които не съвпадат с годишния отпуск на майката, а за извън регламентираните дни – след уговаряне с майката;

2. За издръжката на детето М. С.С., ЕГН ********** бащата се задължава да заплаща 100.00 лв. /сто лева/ месечно, чрез М.Р.С., ЕГН **********, като майката и законен представител на детето, считано от дата на прекратяването на брака.

ІІ. ОТНОСНО ИМУЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ.

1.     По отношение на собствеността и ползването на семейното жилище находящо се в гр. Разград, ул. **** № **, вх.**, ет.**, ап.** и двамата нямат претенции относно същото, защото не е тяхна собственост.

2.     Притежаваните от страните други движими вещи и дребна покъщнина са разпределени от съпрузите доброволно в периода преди завеждането на настоящия брачен процес.

3.     Собственото моторно превозно средство: вид “ЛЕК”, марка “****”, модел “*****”, с държавен регистрационен номер *******, с идентификационен номер на рама *******, с двигател ******* цвят “******” се предоставя в собственост  и дял на съпруга С.М.С.. Застрахователната стойност на автомобила е 400 /четиристотин/ лева. За уравнение на дела си съпругата М.Р.С. е получила предварително, напълно и в брой от С.М.С. сумата от 200 /двеста/ лева, което е една втора от застрахователната стойност на описаното моторно превозно средство.

4.     С.М.С. и М.Р.С. не си дължат издръжка един на друг.

ІІІ. ОТНОСНО ФАМИЛНОТО ИМЕ НА СЪПРУГАТА.

След прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име – В.

ОСЪЖДА С.М.С., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 96 лв. /деветдесет и шест лева/ за държавни такси.

ОСЪЖДА М.Р.С., ЕГН **********,*** ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 39 лв. /тридесет и девет лева/ за държавни такси.

Препис от решението да се връчи на страните.

Решението в частта му относно присъждането на държавните такси, подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Разград. В останалата си част решението е окончателно и не подлежи на обжалване.   

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: