Р Е Ш Е Н И Е

Номер  42                                           09.04.2013 г.                          гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                състав

На    трети Април                                          две хиляди и тринадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№25 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   Д. П.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и М.Й.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** на *** г. в гр.Р. с акт № ***  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родените от брака деца А. Д. Н., ЕГН ********** и Н. Д. Н., ЕГН ********** се предоставят на и местоживеенето им се определя при майката М.Й.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес ***, като на бащата Д. П.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** се определя режим на лични отношения с децата всяка събота и неделя от 9,00 часа на съботния до 17,00 часа на неделния ден, 45 дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката, както и по всяко друго време със съгласието на майката.

          2. Д. П.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетните си деца А. Д. Н., ЕГН ********** и Н. Д. Н., ЕГН **********, действащи чрез тяхната майка и законен представител М.Й.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ежемесечна парична издръжка в размер на по 80,00 лв. /осемдесет лева/  за всяко от двете деца, считано от влизане в сила на решението до 5-то число на текущия месец до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

          3.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

          4.След прекратяване на брака М.Й.Н., ЕГН ********** ще носи предбрачното си фамилното си име М.

          5.Придобитите по време на брака движими вещи са поделени между съпрузите извънсъдебно и доброволно, съпрузите не са придобили недвижими вещи по време на брака и нямат претенции от имуществен характер един към друг.

          6.Никой от съпрузите няма претенции към паричните влогове и банковите сметки на другия съпруг.

          7.Съпрузите не притежават семейно жилище и не уреждат въпроса с ползването му.

ОСЪЖДА М.Й.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА Д. П.Н., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 115,20 лв. /сто и петнадесет лева и двадесет стотинки/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: