Р Е Ш Е Н И Е

Номер  50                                           25.04.2013 г.                          гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                състав

На    двадесет и трети април                                                две хиляди и тринадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

Секретар    В.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№35 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между С.Ф.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и С.Б.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес ***   ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родеото от брака дете И. С.Г., ЕГН ********** се предоставят и местоживеенето му се определя при майката С.Ф.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес ***, като на бащата С.Б.Г., ЕГН********** с постоянен адрес *** се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета събота и неделя от 9,00 часа на съботния до 17,00 часа  на неделния ден,  30 дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката, както и по всяко друго време със съгласието на майката.

            2. С.Б.Г., ЕГН********** с постоянен адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете И. С.Г., ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител С.Ф.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес ***, ежемесечна парична издръжка в размер на 120,00 лв. /сто и двадесет лева/, считано от влизане в сила на решението платима до 5-то число на месеца, за който се дължи до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

            3.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

            4.След прекратяване на брака С.Ф.Г., ЕГН********** ще запази фамилното си име Г...

            5.Семейното жилище представляващо - самостоятелен обект в сграда -жилище №****/, находящо се в гр.Р., ул******/ състоящо се от спалня, кухня и сервизни помещения със застроена площ от 38,18/тридесет и осем цяло и осемнадесет стотни/ квадратни метра, заедно с прилежащото му избено помещение №***** с полезна площ от 5,40/пет цяло и четиридесет стотни/ квадратни метра, както и 0,97% идеални части от общите части на сградата и 6,31% идеални части от правото на строеж върху мястото от 44,49 квадратни метра, при граници на жилището: ляво - жилище №60; дясно - жилище №58; долу – жилище №56, при граници на избеното помещение: ляво - избено помещение №49, дясно – избено помещение №46, горе - жилища – СЕ ПРЕДОСТАВЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪПРУГАТА С.Ф.Г. заедно с всички вещи в него.

            6.Придобитото по време на брака останало движимо имущество е поделено между съпрузите извънсъдебно, така че никой от съпрузите нито сега, нито за в бъдеше време може да има каквито и да било претенции от имуществен характер към другия. Движимото имущество останало в семейното жилище остава в него и същото се придобива от съпругата..

            7.Никой от съпрузите няма претенции към влогове и/или суми по притежавани банковите сметки на другия съпруг.

           

ОСЪЖДА С.Ф.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА С.Б.Г., ЕГН********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 86,40лв. /осемдесет и шест лева и четиридесет стотинки/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: