Р Е Ш Е Н И Е

              Номер   106                                     10.04.2013  г.                                      гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд

На десети април                                                        две хиляди и тринадесета  година

В открито съдебно заседание, в състав:

                                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар      Ж.Р.

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията Гр.д. 2086/2012 г.

            Производството е с правно основание чл.242 от КТ.

            Депозирана е искова молба от М.Х.А., с която са предявени обективно съединени искове срещу “Е.”ЕООД за заплащане на сумите 307 лв.,307 лв. и 107 лв. трудово възнаграждение за месеците юни – август 2012 г. и сумите  1 774,50 лв., 2115,75 лв. и 682,50 лв. дневни пари за периода юни-август 2012 г. Иска и заплащане на законната лихва върху исковете, считано от датата на подаване на исковата молба и направените по делото разноски. Сочи, че е работил по трудово правоотношение с ответника, че е бил командирован в Република Германия с право на дневни пари 35 евро на календарен ден, че не са му изплатени трудовото възнаграждение и дължимите дневни пари.

            Ответникът не депозира отговор и не заявява становище по исковете.

Предвид искането за постановяване на неприсъствено решение, съдът счита, че предпоставките за постановяване на същото са налице – на ответника му е указана тази възможност, той не е представил становище и не е изпратил представител в с.з. и от представените доказателства  може да се направи вероятен извод, че искът е основателен.

            Основателно е и искането за присъждане на съдебни разноски на основание чл.78 от ГПК.

                        По гореизложените съображения, Съдът:

 

            Р Е Ш И:

 

            ОСЪЖДА “Е.”ЕООД, ЕИК***** със седалище гр.Разград и адрес на управление ул.”****”, №** ДА ЗАПЛАТИ на М.Х.А., ЕГН ********** сумите 307 лв. /триста и седем лева/ – трудово възнаграждение за м.юни, сумата 1774,50 лв. /хиляда седемстотин седемдесет и четири лева и петдесет стотинки/  дневни пари за м. юни, 307 лв. /триста и седем лева/ трудово възнаграждение за м.юли и 2 115,75 лв. /две хиляда сто и петнадесет лева и седемдесет и пет стотинки/  дневни пари за м.юли, сумата 107 лв. /сто и седем лева/ трудово възнаграждение за м.август и 682,50 лв. /шестстотин осемдесет и два лева и петдесет стотинки/ дневни пари за м.август, ведно със законната лихва от 20.12.2012 г. до окончателното изплащане на всички суми и 600 лв. /шестстотин лева/ адвокатско възнаграждение.

ОСЪЖДА “Е.”ЕООД, ЕИК ***** със седалище гр.Разград и адрес на управление ул.”*****”, №** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса 355,61 лв. /триста петдесет и пет лева и шестдесет и една стотинки/.

Решението не подлежи на обжалване като постановено при условията на чл.239 от ГПК. Препис от същото да се изпрати на ответника.

           

                                                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: