R Р Е Ш Е Н И Е

Номер 58                                            27.05.2013 г.                          гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                състав

На    двадесет и втори май                           две хиляди и тринадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    Д.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№39 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Р  Е  Ш  И  :

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между С.И.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и П.Д.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес ***  на 14.06.1998 г. в гр.Разград с акт №84  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родените от брака деца И. С. Г., ЕГН ********** и Д. С. Г., ЕГН ********** се предоставят на и местоживеенето им се определя при бащата С.И.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес ***, като на  майката П.Д.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** се определя режим на лични отношения с децата всеки първи съботен и неделен ден от месеца от 9,00  часа в събота до 18,00 часа в неделя , както и 10 /десет/ дни през пролетната ваканция и 30 /тридесет/ дни през лятната ваканция по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

            2. П.Д.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете Д. С. Г., ЕГН **********, действащ чрез неговия баща и законен представител С.И.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ежемесечна парична издръжка в размер на  77,50 лв. /седемдесет и седем лева и петдесет стотинки/ , считано от влизане в сила на решението до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

3. П.Д.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на непълнолетното си дете И. С. Г., ЕГН **********, действащ лично и със съгласието на неговия баща и законен представител С.И.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ежемесечна парична издръжка в размер на   77,50 лв. /седемдесет и седем лева и петдесет стотинки/ , считано от влизане в сила на решението до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

            4.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

            4.След прекратяване на брака П.Д.Г., ЕГН ********** ще носи предбрачното си фамилното си име ИВАНОВА.

            5.Придобитите по време на брака движими вещи са поделени между съпрузите извънсъдебно и доброволно, съпрузите нямат претенции от имуществен характер един към друг.

            6.Никой от съпрузите няма претенции към паричните влогове и банковите сметки на другия съпруг.

ОСЪЖДА П.Д.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака / и 111,60 лв. /сто и единадесет лева и шестдесет стотинки/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

ОСЪЖДА С.И.Г., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: