Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер     163                       04.06.2013 г.         град Разград

 

В  И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд в публично заседание на 23.05.2013г., в следния състав:

 

Председател:  Атанас Христов

секретар  В.Д.

прокурор:

като разгледа докладваното от съдията

гражданско дело № 641 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р      Е      Ш      И:

ПРЕКРАТЯВА на осн. чл. 30 ал.1 вр. чл. 29 т. 8 от Закона за закрила на детето  настаняването на детето Ж. Р. Б., ЕГН ********** в специализирана институция Дом за деца лишени от родителски грижи „*****” гр. Р.

НАСТАНЯВА на осн. чл. 29 вр. чл. 26 от Закон за закрила на детето детето Ж.Р. Б., ЕГН ********** в професионално приемно семейство на  Б.В.У., ЕГН **********  и У.Ф., ЕГН ********** и двамата  от с. П.к., общ. Разград, ул. **** №** за срок до навършване на пълнолетие на детето, а ако учи до завършване на средно образование, но не по - късно от двадесет годишна възраст или до промяна в ситуацията, при която е настанено.

ПОСТАНОВЯВА, на основание чл.20 от Наредбата за условията и реда за кандидатстване, подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях, при установена нужда от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр. Разград, детето Ж. Р. Б., ЕГН **********, ДА ПОЛЗВА „заместваща приемна грижа”, съгласно Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето.

 

 Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в  7-мо дневен срок от връчването на преписа от решението.

 

                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: