Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер59                                              03.06.2013 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  двадесет и осми май                                                           две хиляди и тринадесета година           

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар: Д.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д. №17 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Б.К.П., ЕГН ********** и А.Д.П., ЕГН ********** с акт №*** от ****г. на Община Р.,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

Страните нямат претенции един към друг за издръжка.

След прекратяването на брака съпругата ще продължи да носи брачното си фамилно име – П..

      1.Б.К.П., ЕГН**********, получава в дял и става изключителен собственик на следните недвижими имоти:

А/ Поземлен имот – дворно място, находящо се в с.Уш., община и област Р., с адрес ул.”***** /*****/, целият с площ от 1767кв.м./хиляда седемстотин шестдесет и седем/ квадратни метра, в квартал 30/тридесет/ по плана на село Уш., община и област Р., ведно с построената в дворното място двуетажна масивна жилищна сграда, построена в южната част на парцела със застроена площ от 52кв.м./петдесет и два квадратни метра/ и едноетажна масивна сграда представляваща гараж с работилница построена в северната част на парцела и на уличната регулационна линия, със застроена площ от 36кв.м./тридесет и шест квадратни метра/, при граници на поземления имот: улица, парцел ІV-141, парцел VІІ-139 и парцел ІІ-139.

Данъчната оценка на имота е в размер на 7110,10лв./седем хиляди сто и десет лева и десет стотинки/

Б/ Дворно място – поземлен имот с идентификатор №61710.505.843 от 499кв.м./четиристотин деветдесет и девет/ квадратни метра, съставляващ урегулиран парцел VІІ-5207/римско седем тире пет хиляди двеста и седем арабско/ в квартал 170/сто и седемдесет/ по плана на град Р. на ул.”****” №* /***/, а не урегулиран от 305 кв.м./триста и пет/ квадратни метра, заедно с построената в него двуетажна жилищна сграда с идентификатор № 61710.505.843.1 в същото дворно място със застроена площ за първи жилищен етаж от 67.47 кв.м./шестдесет и седем цяло и четиридесет и седем стотни/ квадратни метра и застроена площ за втори жилищен етаж от 74,70кв.м./седемдесет и четири цяло и седемдесет стотни/ квадратни метра и сграда – изба с полезна площ от 37,10/тридесет и седем цяло и десет стотни/ квадратни метра, заедно със сграда с идентификатор №61710.505.843.2 със застроена площ от 44кв.м./четиридесет и четири / квадратни метра, брой етажи - един,  предназначение: селскостопанска сграда, при граници и съседи на поземления имот: 61710.505.844; 61710.505.7005; 61710.505.7009.

Данъчната оценка на имота е в размер на 37 923,10лв./тридесет и седем хиляди деветстотин двадесет и три лева и десет стотинки/

В/ Б.К.П., ЕГН ********** получава в дял и става изключителен собственик на лек автомобил марка “ТОЙОТА КОРОЛА” с ДК №*****, рама №*********, цвят – СИВ.

Застрахователната стойност на автомобила е в размер на 28663лв./двадесет и осем хиляди шестотин шестдесет и три/ лева.

2.1.За уравнение на дяловете, Б.К.П., ЕГН ********** се задължава да заплати на А.Д.П., ЕГН ********** сумата в размер на 50000лв./петдесет хиляди/ лева, в срок до 31.05.2013г./тридесет и първи май две хиляди и тринадесета година/.

2.2.А.Д.П., ЕГН ********** се задължава да предаде окончателно владението на недвижимия имот подробно описан в точка едно буква “Б” най-късно до *******г./***********/.

3. По време на брака съпрузите са придобили движими вещи - обзавеждане на имотите описани по-горе, които при прекратяване на брака, са поделили доброволно, с което след постановяване на решението за прекратяване на брака, никой от тях няма да има претенции спрямо другия за такива.

4.Страните нямат неуредени облигационни взаимоотношения, както и неуредени облигационни  взаимоотношения като съпрузи към трети лица.

ОСЪЖДА Б.К.П., ЕГН**********,***, да заплати по сметка на РРС сумата 10лв/десет лева/ за окончателна държавна такса и д.т. 1000лв/хиляда лева/ върху стойността на дела си.

ОСЪЖДА А.Д.П., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РРС сумата 10лв/десет лева/ окончателна държавна такса и д.т. 1000лв/хиляда лева/ върху стойността на дела си.

          Решението не подлежи на обжалване.                                   

                     

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: