Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер      235                       11.07.2013 г.       гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                        състав

На единадесети юли            две хиляди и тринадесета година  

в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:  Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 961 по описа за 2013 г.

 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на Д.К.Д., ЕГН **********,***, срещу Д.Г.Д., ЕГН ********** ***, за осъществено от последния домашно насилие на 23.05.2013г., изразяващо се във физическо насилие, като:

ЗАДЪЛЖАВА Д.Г.Д., ЕГН ********** *** да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на Д.К.Д., ЕГН **********,***.

ОТСТРАНЯВА Д.Г.Д., ЕГН ********** *** от съвместно обитаваното с молителката жилище находящо се в гр. Р.*****, за срок от ЗА СРОК ОТ  ЕДНА ГОДИНА, като отхвърля искането в частта му, с която се иска срока на мярката да бъде осемнадесет месеца, като неоснователно и недоказано.

ЗАБРАНЯВА на Д.Г.Д., ЕГН ********** ***, да приближава Д.К.Д., ЕГН **********, жилището в което живее Д.К.Д., ЕГН **********, находящо се в гр. Р. ******, както и местоработата й находяща се на адрес гр. Р.**** партер – шивашко ателие, и местата за социален отдих и контакти на молителя, на разстояние по-малко от 50 метра, ЗА СРОК ОТ  ЕДНА ГОДИНА, като отхвърля искането в частта му, с която се иска срока на мярката да бъде осемнадесет месеца, като неоснователно и недоказано.

ПРЕДУПРЕЖДАВА Д.Г.Д., ЕГН ********** ***,  за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.2 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението  задържа нарушителя и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Да се издаде заповед за съдебна защита.

ОСЪЖДА Д.Г.Д., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 200 лв. /двеста лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашното насилие  и по сметка на Районен съд – Разград  държавна такса 30 лв. /тридесет лева/.

ОСЪЖДА Д.Г.Д., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ на Д.К.Д., ЕГН **********,***, сумата от 200 лв. /двеста лева/  за деловодни разноски – адвокатско възнаграждение.

Препис от Решението и заповедта да се връчи на страните и РУП Разград, съгласно чл. 16, ал. 3 от ЗЗДН.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд Разград в седем дневен срок от връчването му. Жалбата се подава чрез районен съд - Разград, с препис за другата страна.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: