Р Е Ш Е Н И Е

Номер  67                                             01.07.2013 г.                                    гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                състав

На    двадесет и пети юни                                        две хиляди и тринадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

Секретар    Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№55 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Б.Ц.Д., ЕГН********** и Х.С.Д., ЕГН**********  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете В. Х. Д., ЕГН********** се предоставят на майката Б.Ц.Д., ЕГН **********,***,на който адрес се определя местоживеенето на детето, като на бащата Х.С.Д., ЕГН**********,*** се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9,00 часа на съботния ден до 17,00 часа  на неделния ден,  както и двадесет дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката и по всяко време със съгласието на майката.

            2. Х.С.Д., ЕГН********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете В. Х. Д., ЕГН********** чрез неговата майка и законен представител Б.Ц.Д., ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 100 лв. /сто лева/, платима до всяко пето число на месеца за който се дължи, считано от влизане в сила на решението до настъпване на обстоятелства за нейното прекратяване или изменяване.

            3.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

            4.След прекратяване на брака съпругата Б.Ц.Д. ще носи предбрачното си фамилно име И.

            5.Относно семейното жилище-собственост на бащата на Б.Ц.Д. - страните приемат и се съгласяват, че никой няма претенции към него досежно ползването му.

            6. Придобитото по време на брака движимо имущество страните са поделили извънсъдебно, така, че никой от тях нито сега, нито за в бъдеще време може да има каквито и да било претенции от имуществен характер към другия. Движимото имущество останало в семейното жилище остава в него и се придобива и ползва от съпругата.

            ОСЪЖДА Б.Ц.Д., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА Х.С.Д., ЕГН********** с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 72лв. /седемдесет и два лева/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: