Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  77                              23.07.2013 г.                гр. Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 18.07.2013 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:      Ж.Р.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията бр.д. № 68 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между С.Г.Т., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р.   **** и Т.А.Т., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р.  *****,  на ****г. в гр. Р., с акт № ***, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1.             Ползването на семейното жилище находящо се на адрес гр. Р., ****, се предоставя на С.Г.Т., ЕГН **********.

2.             Местоживеенето на роденото от брака дете Ал. Т. А., ЕГН  ********** се  определя при неговата майката  С.Г.Т., ЕГН **********.

3.             Упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете Ал. Т. А., ЕГН  ********** се предоставят на майката  С.Г.Т., ЕГН **********, а бащата Т.А.Т., ЕГН ********** ще има режим на лични отношения с детето, както следва:

-  всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 10.00 часа в събота от до 17.00 часа в неделя;

- 20 дни през лятото, несъвпадащи с годишния отпуск на майката.

4. За издръжката на детето Ал. Т. А., ЕГН  **********, бащата Т.А.Т., ЕГН **********   ще му заплаща 85.00 лв. /осемдесет и пет лева/ месечно, считано от 27.06.2013г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на обстоятелства водещи до изменение или прекратяване на издръжката.

5. Никой от съпрузите не претендира и не желае издръжка от другия съпруг.

6. След прекратяването на брака, съпругата С.Г.Т., ще носи предбрачното си фамилно име  - СТ.

ОСЪЖДА Т.А.Т., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р.    ****  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 81.20 лв. /осемдесет и един лева и 20 стотинки/ за държавни такси.

ОСЪЖДА С.Г.Т., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Р.    ***** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 35 лв. /тридесет и пет лева/ за държавни такси.

Отхвърля искането за одобряване на споразумението, в частта му касаеща недвижимите имоти и МПС придобити по време на брака.

Препис от решението да се връчи на страните.

Решението в частта му относно присъждането на държавните такси и в отхвърлителната му част, подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Разград. В останалата си част решението е окончателно и не подлежи на обжалване.   

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: