Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 252                              01.08.2013 г.                        гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                          състав

На  първи август                           две хиляди и тринадесета година       

в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

секретар   В.Д.

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 1204 по описа за 2013 г.

Р Е Ш И :

НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на Н.К.Р., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, срещу Р.Й.З., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, за осъществено от последния домашно насилие на 14.07.2013 г., изразяващо се във физическо, психическо и емоционално насилие, като:

         ЗАДЪЛЖАВА Р.Й.З., ЕГН с постоянен адрес ***, да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на  Н.К.Р., ЕГН **********, с постоянен адрес ***.

ОТСТРАНЯВА Р.Й.З., ЕГН **********  с постоянен адрес ***, от съвместно обитаваното с молителката Н.К.Р. ***, ЗА СРОК ОТ ОСЕМНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

ЗАБРАНЯВА на Р.Й.З., ЕГН **********,   с постоянен адрес ***, да приближава Н.К.Р., ЕГН **********, жилището в което живее Н.К.Р., ЕГН **********, находящо се в с. С., общ. К., ул. А. № **, и местата за социален отдих и контакти на молителя Н.К.Р., ЕГН **********, на разстояние по-малко от 150 метра, ЗА СРОК ОТ ОСЕМНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

             ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ  искането на Н.К.Р., ЕГН **********, временно да бъде определяно при нея местоживеенето на децата й Н. Н.К., ЕГН ********** и Р. Н.К., ЕГН **********, като неоснователно и недоказано.

         ПРЕДУПРЕЖДАВА Р.Й.З., ЕГН **********,   с постоянен адрес ***,  за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.2 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението  задържа нарушителя и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

         Решението подлежи на незабавно изпълнение.

         Да се издаде заповед за съдебна защита.

         ОСЪЖДА Р.Й.З., ЕГН **********,   с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 1 000 лв. /хиляда лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашното насилие и по сметка на Районен съд – Разград  държавна такса 80 лв. /осемдесет лева/  на основание чл. 11, ал.2 от Закона за защита срещу домашното насилие във вр. с чл. 71, ал.1, изр.2 ГПК във вр. с чл. 3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс.

Препис от Решението да се връчи на страните и РУП Кубрат.

         Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд  Разград в седем дневен срок от връчването му.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: