Р Е Ш Е Н И Е

Номер 89                                            30.09.2013 г.                                      гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На   двадесет и пети септември                               две хиляди и тринадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар     В.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№38 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

           

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Б.М.М., ЕГН ********** с постоянен адрес *** и Ю.А.М., ЕГН ********** *** на 21.08.1988 г. в гр.Цар Калоян, обл.Разград за който е съставен акт за граждански брак №33 поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49  от СК.

          ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете Д. Ю. М., ЕГН ********** на майката Б.М.М., ЕГН ********** с постоянен адрес *** , респ. местоживеенето на детето се определя при нея, като на бащата Ю.А.М., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета събота от месеца от 10,00 до 17,00 часа и две седмици през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.     

ОСЪЖДА Ю.А.М., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетното си дете Д. Ю. М., ЕГН **********, действаща със съгласието на своята майка Б.М.М., ЕГН ********** с постоянен адрес *** ежемесечна парична издръжка в размер на 120 лв. /сто и двадесет лева/, считано от 23.04.2012 г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска след 23.04.2013 г. до настъпване на обстоятелства, които водят до изменение или прекратяване на издръжката.

          ПОСТАНОВЯВА Б.М.М., ЕГН ********** с постоянен адрес ***   след влизане в сила на решението да носи предбрачното си фамилно име М.

          ОСЪЖДА Б.М.М., ЕГН ********** с постоянен адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв./десет лева/ за иска за развод. ОСЪЖДА Ю.А.М., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 35 лв./тридесет и пет лева/ за иска за развод и 172,80 лв. /сто седемдесет и два лева и осемдесет стотинки/ д.т. върху присъдения размер на издръжката.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: