Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е 

                                          № 86, 23.09.2013г.,  гр.Разград

 

                                   В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                                     състав

На двадесети септември                                    две хиляди и тринадесета година

В публично съдебно заседание, в състав:

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТАЛИНА ДОЧЕВА

Секретар В.Д.

като разгледа докладваното от съдията

бр.дело № 44 по описа за 2013г.:

 

 

                                                 Р    Е    Ш    И    :

 

             ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между М.А.К. ***, ЕГН ********** и А.И.К. ***, ЕГН **********, сключен на 27.07.19**г., за което има съставен акт №*** на Община-Велико Търново, поради дълбоко и непоправимо разстройство.

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на  роденото през време на брака дете Д.М. К., род. на 17.04.98г. на бащата М.А.К., като детето следва да живее при своя баща.

           ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на детето Д. с майката всяка първа и трета седмица от месеца, от 9ч. на съботния ден до 18ч. на неделния, както и един месец през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на бащата.

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на  роденото през време на брака дете А.М. К., род. на 13.11.07г. на майката А.И.К., като детето следва да живее при своята майка.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на детето А. с бащата всяка втора и четвърта седмица от месеца, от 9ч. на съботния ден до 18ч. на неделния, както и един месец през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката.

            ОСЪЖДА А.И.К., ЕГН ********** да заплаща на непълнолетното си дете Д. М. К., ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 75лв./седемдесет и пет лева/, платима лично и със съгласието на неговия баща, считано от влизане на решението в сила,  ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпването на законовите предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

           ОСЪЖДА М.А.К., ЕГН ********** да заплаща на малолетното си дете А.М. К., ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 75лв. /седемдесет и пет лева/, платима чрез неговата майка и законен представител А.И.К., ЕГН **********, считано от влизане на решението в сила, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпването на законовите предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

            На основание чл.242 ГПК ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

            ПОСТАНОВЯВА след развода съпругата да носи предбрачното си фамилно име О..

            ОСЪЖДА М.А.К. и А.И.К. да заплатят по сметка на РРС окончателна държавна такса по иска за развод в размер на 15лв. всеки, и държавна такса върху присъдените издръжки по 108лв. всеки.

            Решението подлежи на обжалване пред РОС в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: