Р Е Ш Е Н И Е

Номер 84                                            27.09.2013 г.                           гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                състав

На    осемнадесети  септември                    две хиляди и тринадесета година   

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№77 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Б.А.Е., ЕГН ********** *** и С.И.Е., ЕГН  ********** *** на 24.08.2002 г. в гр.Разград с акт №.... ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете Б.Б.Е., ЕГН ********** се предоставят на майката С.И.Е., ЕГН  ********** и местоживеенето му се определя при С.И.Е., ЕГН  ********** ***, като на   бащата Б.А.Е., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета събота и неделя от 10 до 16,00 часа /без преспиване/, както и една седмица през лятото /с преспиване/, като това време да не съвпада с годишния платен отпуск на майката с условието детето да не се извежда извън пределите на Република България. В случаите, в които бащата Б.А.Е. е отсътствал от Република България за повече от два месеца има право да вижда детето всеки ден от 10 до 16 ч., но общо в рамките на две седмици. Същият има право да чува детето по телефона три пъти в седмицата за времето, в което е в чужбина.

            2. Б.А.Е., ЕГН ********** *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете Б.Б. Е., ЕГН **********, действащ чрез неговата майка и законен представител С.И.Е., ЕГН  ********** ежемесечна парична издръжка в размер на  по 250 лв. /двеста и петдесет лева / , считано от влизане в сила на решението до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

            3.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

            4.Ползването на семейното жилище, находящо се в гр.Разград, ул.****** се предоставя за ползване на С.И.Е., ЕГН  **********.

            *.След прекратяване на брака С.И.Е., ЕГН  ********** ще носи предбрачното си фамилното си име БЕДРИЕВА.

            6.По време на брака си съпрузите не са придобили недвижими имоти и движими вещи – съпружеска имуществена общност.

            7.Придобитият по време на брака лек автомобил с ДК №****** марка “******”, модел ******* с рама ******      се поставя в дял на С.И.Е., ЕГН  ********** и същата става негов единствен собственик, като за уравнение на дела си Б.А.Е., ЕГН ********** е получил сумата 300 лв. /триста лева/.

            8.Разноските по делото се поемат от Б.А.Е., ЕГН **********.

ОСЪЖДА Б.А.Е., ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. /двадесет лева/ за прекратяването на брака, 180 лв. /сто и осемдесет лева/ д.т. върху размера на издръжката и 6 лв. /шест лева/ д.т. върху стойността на автомобила.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: