П Р И С Ъ Д А

 

                                           2013 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На      трети септември                                                               2013 година

В публично заседание в следния състав

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Л.К.

                                                                          М.Н.

                 

Секретар: Г.М.

Прокурор:    СЕВЕРИНА МОНЕВА

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №  515  по описа за 2013   година

 

П Р И С Ъ Д И:

                                            

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Х.Х.– роден на *** г. в гр. Исперих, живущ ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 14.06.2013 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител с Г.Н.М. ***, е извършил непристойни действия – буйство, невъзпитаност, отправяне на заплахи и закани, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, ал.2, пр.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК, поради което на основание чл. 54, във вр. с чл. 36 от НК му налага НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за СРОК от ЕДНА ГОДИНА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ ГОДИНИ

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Х.Х. със снета по-горе самоличност, ЗА НЕВИНОВЕН в това на 14.06.2013 г. в гр. Разград да е причинил на С.К. *** лека телесна повреда, изразяваща се в прободно – порезна рана по дланта на лявата ръка, проникваща в меките тъкани на дланта, с оток и болезненост на същите, което увреждане е довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.12 във вр. с чл. 130, ал.1 от НК, като на основание чл. 304 от НПК ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Х.Х., със снета по-горе самоличност, за НЕВИНОВЕН в това на 14.06.2013 г. в гр. Разград да се е заканил с убийство на С.К. *** и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3 във вр. с ал.1 НК, като на основание чл. 304 от НПК ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Н.М. – роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 14.06.2013 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител с Н. ***, е извършил непристойни действия – буйство, невъзпитаност, отправяне на заплахи и закани, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл.325, ал.2, пр.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК, поради което на основание чл. 54, във вр. с чл. 36 от НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ШЕСТ МЕСЕЦА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА  за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от ТРИ ГОДИНИ.

ОСЪЖДА подсъдимите Н.Х.Х., ЕГН ********** и Г.Н.М.,  ЕГН **********, да заплатят по сметка на републиканския бюджет сумата 40,00 /четиридесет/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  50.00 /петдесет/ лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:        1.                                         2.