Р Е Ш Е Н И Е

      № 313                      11.10.2013 г., гр.Разград

 

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На   първи октомври                                     две хиляди и тринадесета година

В открито съдебно заседание, в състав:

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

Секретар Д.Д.

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията

Гр.д. 528/2013 г.

 

           

Р Е Ш И :

 

          ВЪЗЛАГА упражняването на родителските права по отношение на малолетната Й. Д.М., ЕГН ********** на нейната майка З.С.Х., ЕГН ********** *** 1, като определя РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на детето с бащата Д.М.К., ЕГН ********** ***, всяка първа и трета седмица от месеца от 10,00 часа в събота до 17,00 часа в неделя, пет дни по време на Коледно-Новогодишните празници и един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          ОСЪЖДА Д.М.К., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете Й. Д.М., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител З.С.Х., ЕГН********** ежемесечна парична издръжка в размер на 100лв./сто лева/, считано от влизане на решението в сила, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпването на обстоятелства, обуславящи нейното изменяване или прекратяване.

ОТХВЪРЛЯ иска, предявен от Д.М.К., ЕГН ********** ***, срещу З.С.Х., ЕГН ********** *** за упражняване на родителските права и режим на лични отношения като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

          ОСЪЖДА Д.М.К., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ на З.С.Х., ЕГН ********** ***, сумата 330лв. /триста и тридесет лева/ за разноски по делото.

          ОСЪЖДА Д.М.К., ЕГН********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС д.т. 144лв. /сто четиридесет и четири лева/ върху присъдения размер на издръжката.

          Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването на препис на страните.

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: