Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  93                                      01.10.2013 г.               гр. Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 26.09.2013г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:      Ж.Р.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията бр.д. № 101 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:                                                                 Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Л.И.П., ЕГН ********** *** и В.Д.П., ЕГН **********,***,  на 24.11.1996г. в гр. Разград, с акт №  234, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

 

 1. Упражняването на родителските права спрямо родените от брака деца Д.В. П., ЕГН ********** и  Д. В.П., ЕГН **********, се предоставят на майката  Л.И.П., ЕГН **********, а бащата В.Д.П., ЕГН ********** ще има режим на лични  отношения с децата, както следва:

-  всяка събота и неделя на месеца от 10.00 часа събота до 20 часа неделя и един месец през лятото,несъвпадащ с годишния отпуск на майката.

2. Местоживеенето на децата Д. В. П., ЕГН ********** и  Д.В. П., ЕГН ********** се определя при майката Л.И.П., ЕГН ********** ***.

3. В.Д.П., ЕГН **********,*** ще ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка  в размер на 100 /сто лева/ на Д.В. П., ЕГН **********, действащ лично и със съгласието на майка си Л.И.П., ЕГН **********. 

В.Д.П., ЕГН **********,*** ще заплаща ежемесечна издръжка в размер на 100 /сто лева/ на Д. В. П., ЕГН **********, чрез нейния законен представител и майка Л.И.П., ЕГН **********.

Издръжката и за двете деца се дължи ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до окончателното и изплащане.

Издръжката и за двете деца се дължи от 01.09.2013г. до настъпване на законните последици за изменението или прекратяването й.

4. ПОЛЗВАНЕТО на семейното жилище находящо се на адрес гр. Разград, ул. ********* се предоставя за съвместно ползване на Д.В. П., ЕГН ********** и Л.И.П., ЕГН ********** до навършване на пълнолетие на децата.

5. След прекратяването на брака  В.Д. П., ЕГН ********** и Л.И.П., ЕГН ********** няма да си дължат издръжка един на друг.

6. След прекратяването на брака, съпругата Л.И.П., ЕГН **********, ще продължи да носи брачното си фамилно име  - П..

 

ОСЪЖДА В.Д.П., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от  164 лв. /сто и шестдесет и четири лева/ за държавни такси.

 

ОСЪЖДА Л.И.П., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 20 лв. /двадесет лева/ за държавна такса.

Препис от решението да се връчи на страните.

Решението в частта му относно присъждането на държавните такси, подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Разград. В останалата си част решението е окончателно и не подлежи на обжалване.   

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: