Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер  113                           29.10.2013 г.                 гр. Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд на 24.10.2013 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Х.

Секретар:      Д.Д.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията бр.д. № 108 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

 

Р  Е  Ш  И

 

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Х.Р.Х., ЕГН **********, с постоянен адрес *** и Д.Т.С., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Ц. К., обл.Разград, ул. О., № *, бл. П., вх. *, ет.*, ап. *,  на 01.08.2003г. в гр. Русе, с акт № 419, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1.             ПОЛЗВАНЕТО на семейното жилище, находящо се на адрес : гр. Р., ул. Л., № *, бл. Е., вх. *, ет.*, ап. *, представляващо  АПАРТАМЕНТ с площ 83.31 кв.м., находящ се в сграда, построена в УПИ-І, в квартал 706 по плана на гр. Р., състоящ се от стая, дневна, кухня и сервизни помещения, в едно с избено помещение № 1, се предоставя на Х.Р.Х., ЕГН **********.

2.             Притежаваните от страните други движими вещи и дребна покъщнина са разпределени от съпрузите доброволно в периода преди завеждането на настоящото дело.

3.             Х.Р.Х., ЕГН ********** и Д.Т.С., ЕГН **********, не си дължат и няма да си дължат за в бъдеще издръжка един на друг.

4.             След прекратяване на брака, съпругата Д.Т.С., ЕГН **********, ще продължи да носи предбрачното си фамилно име С..

ОСЪЖДА Х.Р.Х., ЕГН **********, с постоянен адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 20 лв. /двадесет лева/ за окончателна държавна такса.

ОСЪЖДА Д.Т.С., ЕГН **********, с постоянен адрес гр. Ц. К., обл.Разград, ул. О., № *, бл. П., вх. *, ет.*, ап. * ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 20 лв. /двадесет лева/ за окончателна държавна такса.

Препис от решението да се връчи на страните.

Решението в частта му относно присъждането на държавните такси, подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Разград. В останалата си част решението е окончателно и не подлежи на обжалване.   

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: