П Р И С Ъ Д А

 

                                  2013 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На        осми октомври                                                               2013 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.С.

                                                                                      Р.Н.                        

 

 

 

Секретар: П.Т.

Прокурор: Л. Г.   

Като разгледа докладваното от съдията                                                 НОХ           дело №     155    по      описа за   2013    година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия И.Т.Н., роден на *** г. в гр. К., живущ ***, български гражданин, със средно образование, неженен, работи – управител на “Т. Т.” ЕООД Р., осъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че за времето от *** г. до *** г. в с. Л., община Р., обл. Р., след предварителен сговор с Р. И. С. от гр. Р., с цел да набави за себе си и за Р. И. С. имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у Д. И.О. *** за това, че ще сключи изгодна сделка за продажба на 4995 кг. бяло саламурено сирене в Република Германия, като е причинил имотна вреда в размер на 27354.24 лева (големи размери) на “И.” ООД  гр. Р. с управител М. О.О., представлявано от Д.И.О. – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 2 и т. 5 във връзка с чл. 209, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК му НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ТРИ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален строг режим  в затворническо заведение.

          На ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 59, ал. 1 от НК ПРИСПАДА от така определеното наказание времето през което подсъдимият е бил с мярка „Задържане под стража”.

          СЪДЪТ ОПРАВДАВА подсъдимия по обвинението да е извършил деянието за периода до *** г., както и да е причинил имотна вреда на стойност над 27354.24 лв.

          НА основание чл. 45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимия И.Т.Н.,***, да заплати на “И.” ООД  гр. Р., с ЕИК *** със седалище и адрес *** с управител М.  О.О., сумата 27354.24 лева (двадесет и седем хиляди триста петдесет и четири лева и 24 ст.), представляваща обезщетение за причинените от престъплението имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от *** г. до окончателното изплащане, както и сумата 200 лв. разноски в съдебното производство.

ОСЪЖДА подсъдимият И.Т.Н.  със снета по-горе самоличност, да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата от 50.00 (петдесет) лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата от  100.00 (сто) лева разноски в съдебното производство и сумата 1094.17 лв. държавна такса върху уважената част от гражданския иск.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                         2.