П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2013 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На                        първи октомври                     2013 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Р.Л.

                                                                          С.Д.

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор: ЛЮБОМИР Г.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 311  по описа за 2013 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият С.А.С., роден на *** ***, бълг. гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че за времето от 01.05.2012 г. до 24.09.2012 г. в землището на с. К., общ. Разград, в условията на продължавано престъпление и предварителен сговор с А.С.А., като случая не е маловажен  и чрез използване на  техническо средство е отнел чужди движими вещи – 150 бр. стоманени тръби, всяка с дължина 2,5 м., диаметър 77 мм и тегло 12 кг, на обща стойност 720 лева от владението и собственост на “ПИЛКО” ЕООД гр. Разград, представлявано от Ю.Д.Р. ***, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което на основание чл. 195, ал. 1, т. 4, пр.  2, и т. 5, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВБОДА  за срок от ЕДНА ГОДИНА  И ДЕВЕТ МЕСЕЦА, като на осн. чл.66 ал.1 НК  ОТЛАГА  изтърпяването на същото за изпитателен  срок от  ТРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимият А.С.А., роден на *** ***, бълг. гражданин, с начално образование, женен, безработен, реабилитиран, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че за времето от 01.05.2012 г. до 24.09.2012 г. в землището на с. К., общ. Разград, в условията на продължавано престъпление и предварителен сговор с С.А.С., като случая не е маловажен, чрез използване на  техническо средство е отнел чужди движими вещи – 150 бр. стоманени тръби, всяка с дължина 2,5 м., диаметър 77 мм и тегло 12 кг, на обща стойност 720 лева от владението и собственост на “ПИЛКО” ЕООД гр. Разград, представлявано от Ю.Д.Р. ***, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което на основание чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2, и т. 5, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК му налага наказание  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от  ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА,  като на основание чл. 66 ал.1 от НК  ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание  за изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

Съдът ОПРАВДАВА    подсъдимите   С.А.С. и   А.С.А.  със снета по-горе самоличност   в това, да са извършили престъплението чрез използване на  моторно превозно  средство л.а. “*****” с рег. № ***** – квалификация по чл. 195 ал.1 т.4  пр.1 от НК.                                                  ОСЪЖДА  подсъдимите С.А.С., ЕГН **********, и А.С.А., ЕГН **********, да заплатят солидарно на “ПИЛКО” ЕООД,   ЕИК****  гр. Разград   сумата 705.60 лева /седемстотин и пет лева и шестдесет стотинки/, за имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва от 24.09.2012г. до окончателното й изплащане.

         ОСЪЖДА подсъдимите С.А.С., ЕГН **********, и А.С.А., ЕГН **********, да заплатят  по сметка на държавния бюджет сумата 107,40 /сто и седем лева и 40 ст./ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата 100.00 /сто/ лева разноски в съдебното производство, както и 50 /петдесет/ лева държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.                                2.