П Р И С Ъ Д А

 

                                            2013 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На      втори  октомври                                                    2013  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Ч.                                                 Л.К.                                                                                            

 

Секретар: Д.Д.  

Прокурор:  Недка Петрова

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      602   по описа за 2013  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Б.А.Х., родена на *** ***, живуща ***, българска гражданка, с начално образование, безработна, омъжена, неосъждана, ЕГН ********** за ВИНОВНА в това, че за  периода от 10.06.2012 г. до 30.11.2012 г. в с. Острово, обл. Разград и в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, при условията на посредствено извършителство /чрез дъщеря си М.Р.Х. ***/, чрез използване на специален начин /посредством дебитна карта № *****, издадена от “Юробанк България” АД на С.М.И. ***/, е отнела чужди движими вещи  - парична сума в размер на 1700 евро, с левова равностойност 3315,00 лева и парична сума в размер на 3290 лева, всичко на обща стойност 6605,00 лева, от владението на С.М.И. ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал.1, т. 4, пр. 3 във вр. с чл. 194, ал. 1 във вр. с чл. 26,ал. 1 от НК, поради което и на основание чл.54 вр. Чл.36 от НК Й НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ТРИ ГОДИНИ, което на основание чл.58а, ал. 1 НК НАМАЛЯВА с 1/3 и ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВЕ ГОДИНИ, изтърпяването на което на основание чл.66, ал.1 НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

ОСЪЖДА подсъдимата Б.А.Х., ЕГН   **********, да  заплати  по  сметка  на  Републиканския бюджет, сумата от  194,45  / сто деветдесет и четири лева и 45 ст./ лева за направени разноски в досъдебното производство,а по сметка на Районен съд Разград да заплати сумата от  30.00   /тридесет/        лева за разноски направени в съдебната фаза на производството.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.