П Р И С Ъ Д А

 

                                  2013 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На          първи октомври         2013 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  Р.  Л.

                                                                                   С.Д.

 

 

 

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:  ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията                                                 НОХ           дело №       619   по      описа за   2013   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

 

            ПРИЗНАВА подсъдимият И.П.И.  роден на ***г. в гр. Русе, адрес ***, български гражданин, със средно образование, женен, работи, осъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН   в това, че на 02/03.03.2013г. в гр. Русе и  по главен път І-2 Русе – Варна на разклона за с. Е. община ***  противозаконно е отнел чуждо МПС – лек автомобил “*****” с регистрационен № *****от владението на М.М.Р. ***, без негово съгласие с намерение да го ползва, като е последвала повреда /тотална щета/ на превозното средство на стойност 1900.00 /хиляда и деветстотин/  лева и деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 0.93 на хиляда – престъпление по чл.346 ал.2 т.1 пр.1 и т.2 във вр. с ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”  за срок от ДВЕ ГОДИНИ, като на основание чл. 66 ал.1 НК  ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

         ОСЪЖДА  подсъдимият И.П.И.,  ЕГН  **********   ДА  ЗАПЛАТИ на  М.М.Р. ***, ЕГН **********  сумата 1900.00 /хиляда и деветстотин/ лева имуществени вреди  от престъплението.

        ОСЪЖДА подсъдимият  И.П.И. със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от  133.46   лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство, както и по сметка на РС Разград сумата от 100.00 лева за разноски в съдебната фаза, както и сумата от 76.00 лева за държавна такса върху уваженият размер на гражданския иск.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                         2.