П Р И С Ъ Д А

 

          592                              2013 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На    четиринадесети ноември                                                  2013 година

В публично заседание в следния състав

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: И.С.

                               Р.Н.

                 

Секретар: Г.М.

Прокурор:  НЕДКА ПЕТРОВА  

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №  605 по описа за 2013   година

 

П Р И С Ъ Д И:

                                            

ПРИЗНАВА подсъдимата Д.И.С., родена на *** ***, живуща ***, българска гражданка, с основно образование, разведена, безработна, неосъждана, ЕГН **********, за ВИНОВНА в това, че на 03.05.2013 г. в гр. Разград е намерила чужда движима вещ – мобилен телефон – “Самсунг Галакси” S ІІ, на стойност 630.00 лв., собственост на Г.М.Й. ***, и в продължение на една седмица не е съобщила за нея на собственика, на органите на властта или на този, която я е изгубил – престъпление по чл. 207, ал.1 от НК, поради което на основание чл. 78а от НК Я ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като на основание чл. 78а, ал. 5, във вр. с чл. 207, ал. 1 от НК й НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в РАЗМЕР на 200.00 (двеста) лева.

ПРИЗНАВА подсъдимия М.Р.З., роден на *** г. в гр. Летница, постоянен адрес ***, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че за времето от 03.05.2013 г. до 04.05.2013 г. в гр. Плевен, в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, придобил и спомогнал да бъде отчуждена чужда движима вещ - мобилен телефон – “Самсунг Галакси” S ІІ, на стойност 630.00 лв., собственост на Г.М.Й. ***, за която вещ е знаел, че е придобита от другиго – Д.И.С. ***, чрез престъпление по чл.207, ал.1 от НК – престъпление по чл. 215, ал. 2, т. 4, пр. 2, във вр. с ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му налага НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, което наказание следва да бъде изтърпяно при СТРОГ ПЪРВОНАЧАЛЕН РЕЖИМ в затвор.

ОСЪЖДА подсъдимите Д.И.С. и М.Р.З. да заплатят по сметка на републиканския бюджет сумата 30,00 /тридесет/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  162.92 /сто шестдесет и два лв. и 92 ст./ лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.                                  2.