Р Е Ш Е Н И Е

 

 

Номер  125                            19.12.2013 г.                гр. Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд на 21.11.2013г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:      Г.А.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията бр.д. № 132 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

 

Р  Е  Ш  И

 

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между от Р.Н. Ив. – К., ЕГН **********, с постоянен адрес *** и К.Н.К., ЕГН **********, с постоянен адрес с постоянен адрес гр. Р. ул. *****,  на ****г. в гр. Р., с акт №  **, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1.             Детето Р. К. Н.,  с ЕГН ********** ще има местоживеене при майката Р.Н. Ив. – К., ЕГН **********, с постоянен адрес ***.

2. Упражняването на родителските права спрямо роденото от брака дете Р. К. Н., с ЕГН **********, се предоставят на майката  Р.Н. Ив. – К., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, а бащата К.Н.К., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, ще има режим на лични  отношения с детето, както следва:

Два пъти месечно  - всяка първа и трета събота от месеца от 10.00 часа до 17.00 часа, което ще бъде осъществявано по местоживеенето на детето в гр. Разград, както и да взема детето двадесет дни в годината, които не съвпадат с годишния платен отпуск на майката

3. Бащата К.Н.К., ЕГН **********, с постоянен адрес ***  ще ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка  на детето Р. К. Н., с ЕГН **********, действащо лично и със съгласието на своята майка Р.Н. Ив. – К., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, в размер на 80 /осемдесет лева/, до 30 -то число на месеца следващ месеца, за който се дължи, считано от датата на прекратяване на брака, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до окончателното изплащане на сумата.

4. След прекратяването на брака страните не си дължат издръжка един на друг.

5. Страните нямат семейно жилище.

6. Страните нямат неуредени имуществени отношения, поради което нямат имуществени претенции един към друг.

7. Разноските по делото се поемат от всяка от страните по равно, както са направени.

8. Р.Н. Ив. – К., ЕГН **********, с постоянен адрес ***,, ще възстанови фамилното си име от преди този брак - ИВ.

ОСЪЖДА К.Н.К., ЕГН **********, с постоянен адрес ***    ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от  77.6 лв. /седемдесет и седем лева и шестдесет стотинки/ за държавни такси.

ОСЪЖДА Р.Н. Ив. – К., ЕГН **********, с постоянен адрес *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград сумата от 35 лв. /тридесет и пет лева/ за държавна такса.

Препис от решението да се връчи на страните.

Решението в частта му относно присъждането на държавните такси, подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Окръжен съд – Разград. В останалата си част решението е окончателно и не подлежи на обжалване.   

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: