Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 140                                          19.12.2013 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  седемнадесети декември                                                                две хиляди и тринадесета година           

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар: Ж.Р.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д. №139 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между В.К.Д., ЕГН********** и В.Г.Д., ЕГН********** с акт № 87 от 27.05.1995г. на Община Разград,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родените от брака деца С. В. К., ЕГН********** и Д. В. К., ЕГН********** се предоставят на майката В.Г.Д., ЕГН**********,*** 8А, като на бащата В.К.Д., ЕГН********** се определя режим на лични отношения с децата, всяка втора и четвърта седмица от месеца от 9 часа сутринта в събота до 18 часа в неделя, както и един месец през лятната ваканция, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

            2. В.К.Д., ЕГН**********, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на децата си: С. В. К., ЕГН**********, действаща лично и със съгласието на нейната майка В.Г.Д., ЕГН********** ежемесечна парична издръжка в размер на 100лв. /сто лева/ и на Д. В. К., ЕГН********** чрез нейната майка и законен представител В.Г.Д., ЕГН********** ежемесечна издръжка в размер на 80 лв. /осемдесет лева/, считано от влизане на решението в сила, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на законните предпоставки за изменяването или прекратяването.

            3.Ползването на семейното жилище, което се намира в гр.Р.*** собственост на трети лица – родителя на съпруга В.К.Д., ЕГН**********, се предоставя на съпругата В.Г.Д., ЕГН**********.

4. Придобитото по време на брачното съжителство от страните имущество, което по смисъла на закона представлява семейна имуществена общност се разделя както следва:

4.1. На съпруга В.К.Д., ЕГН********** в дял на изключителна собственост се предоставя лек автомобил марка /модел/ РЕНО МЕГАН СЦЕНИК, регистрационен номер ***, рама VFJA0G0C18557890 двигател F3RP7961025900 цвят БОРДО МЕТАЛИК и след прекратяване на брака става негова лична собственост. Застрахователната стойност на МПС е 1500/хиляда и петстотин/ лева. За уравнение на дела съпругата В.Г.Д., ЕГН********** е получила в брой сумата от 750 /седемстотин и петдесет/ лева.

4.2. На съпругата В.Г.Д., ЕГН********** в дял на изключителна собственост се предоставя лек автомобил марка /модел/ ОПЕЛ СИНТРА, регистрационен номер ****, рама 4GDDU03A3VD251759, двигател Х22ХЕ31015734, цвят СВЕТЛО СИВ МЕТАЛИК и след прекратяване на брака то става нейна лична собственост. Застрахователната стойност на МПС e 1400/хиляда и четиристотин/ лева. За уравнение на дела си съпруга В.К.Д., ЕГН********** е получила в брой сумата от 700/седемстотин/ лева.

5. След прекратяване на брака съпругата В.Г.Д., ЕГН********** ще носи брачното си фамилно име Д..

6. Задълженията, които е поел всеки един на свое име, остават лични за него и не ще представляват задължения на другия съпруг след прекратяване на брака.

7. Съпрузите нямат претенции за заплащане на издръжка един към друг.

ОСЪЖДА В.К.Д., ЕГН**********, да заплати по сметка на РРС 168,60лв./сто шестдесет и осем лева и шестдесет стотинки/  

ОСЪЖДА В.Г.Д., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 39лв. /тридесет и девет лева/

Решението не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: