Р Е Ш Е Н И Е

№ 136/02.01.2014г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на девети декември, две хиляди и тринадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Г.М.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

бр.дело №120 по описа за 2013г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между И.Б.И. с ЕГН-********** и Ц.С.И. с ЕГН-**********,***, сключен с акт №*** на ***г. в гр. Р., по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо родените от брака деца: Б., родена на ***г. и И., роден на ***г. на майката-Ц.С.И., с право на бащата-И.Б.И., да ги вижда и взема всяка първа и трета събота и неделя от месеца, в събота от 09,00 часа  до 18,00 часа в неделя, както и един месец през лятото несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката, и пет дни през зимната и пролетна ваканции.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на децата при майката-Ц.С.И. ***.

ОСЪЖДА И.Б.И. с ЕГН-********** *** да заплаща на децата си : Б., родена на ***г. и И., роден на ***г., чрез тяхната майка и законна представителка Ц.С.И. с ЕГН-**********, месечна издръжка в размер от 80 лева/осемдесет лева/ за всяко дете поотделно, считано от влизане на решението в сила, ведно със законна лихва за всяка просрочена вноска.

ОСЪЖДА И.Б.И. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 115,20 лева държавна такса, изчислена върху размера на присъдената издръжка.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се в гр. Р., ул.”А.” № ***, вх. ***, ет. ***, ап. ***, представляващо самостоятелен обект в сграда с идентификатор № *** по кадастралната карта на гр. Р., със застроена площ от 76,24 кв.метра, състоящо се от две спални, дневна, кухня и сервизни помещения, ведно с прилежащото избено помещение № *** с полезна площ от 5,11 кв.метра на жената Ц.С.И. с ЕГН-********** до навършване на пълнолетие на двете деца.

ОБЯВЯВА, че съпрузите са занапред нямат претенции един към друг за издръжка.  

            ОБЯВЯВА, че жената след развода ще продължи да носи брачното си фамилно име И.

            ОСЪЖДА И.Б.И. с ЕГН-********** и Ц.С.И. с ЕГН-**********,*** да заплатят на районен съд-гр.Разград, всеки поотделно по 20 лева  допълнителна държавна такса.

            Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: