Р Е Ш Е Н И Е

Номер 8                                              17.01.2014 г.                                      гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На петнадесети януари                                 две хиляди и четиринадесета  година        

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№121 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Р  Е  Ш  И  :

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен  между   М.С.А., ЕГН ********** *** и С.К.А., ЕГН ********** *** с акт №4 на 25.06.1995 г. в гр.Лозница поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49 от СК.

          На основание чл.49, ал.5 от СК утвърждава споразумението, сключено между М.С.А., ЕГН ********** *** и С.К.А., ЕГН ********** ***, с което

1.      Упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на Ю. М. С., ЕГН ********** и К. М. С., ЕГН ********** се предоставя на майката С.К.А., ЕГН ********** и местоживеенето на двете деца се определя при нея, като на бащата М.С.А., ЕГН ********** се определя режим на лични отношения с двете деца всяка първа и трета седмица от месеца от 10,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя и един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

2.      Бащата М.С.А., ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на двете си деца Ю. М. С., ЕГН ********** и К. М. С., ЕГН ********** , действащи със съгласието на своята майка С.К.А., ЕГН ********** ежемесечна парична издръжка в размер на по 80 лв. /осемдесет лева/ за всяко от двете деца, считано от 01.02.2014 г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменение или прекратяване на издръжката.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака С.К.А., ЕГН ********** да носи предбрачното си фамилно име Г.

          ОСЪЖДА С.К.А., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС д.т.35 лв. /тридесет и пет  лева/ за иска за прекратяване на брака.

          ОСЪЖДА М.С.А., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС д.т.10 лв. /десет  лева/ за иска за прекратяване на брака и 115,20 лв. /сто и петнадесет лева и двадесет стотинки/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

          Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен  срок от връчването му на страните.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: