Р Е Ш Е Н И Е

Номер 33                                            30.01.2014 г.                                      гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                            състав

На двадесет и девети януари                       две хиляди и четиринадесета година         

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар    Д.Д.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№131 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:      

           

Р  Е  Ш  И  :

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Ф.Ю.Е., ЕГН ********** *** и М.А.Е., ЕГН ********** *** с акт № *** на *** г. в с.Я., общ.Р. поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на осн. чл.49  от СК по ВИНА на ответника М.А.Е., ЕГН **********.

          ПРЕДОСТАВЯ упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на малолетния А. М. Е., ЕГН ********** на майката Ф.Ю.Е., ЕГН ********** ***, като определя и местоживеенето му при нея и определя режим на лични отношения на бащата М.А.Е., ЕГН ********** с детето всяка първа и  трета седмица в месеца от 10,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя и един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          ОСЪЖДА М.А.Е., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАЩА на  малолетното си дете А. М. Е., ЕГН **********, действащо чрез своята майка и законен представител Ф.Ю.Е., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на по 100 лв. /сто лева/, считано от *** г. до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска и ОТХВЪРЛЯ ИСКА в останалата му част до първоначално предявения размер от 120 лв. като неоснователен и недоказан.    

          ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака Ф.Ю.Е., ЕГН ********** *** да носи предбрачното си фамилно име М.

          ОСЪЖДА М.А.Е., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ на Ф.Ю.Е., ЕГН ********** *** сумата 325 лв. /триста двадесет и пет лева/ за направените по делото разноски.

          ОСЪЖДА М.А.Е., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 45 лв. /четиридесет и пет  лева/ окончателна държавна такса за иска за развод и 144 лв. /сто четиридесет и четири лева / държавна такса върху уважения размер на издръжката.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.                                   

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: