Р Е Ш Е Н И Е

Номер 55                                            21.02.2014 г.                           гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                                състав

На    деветнадесети февруари                      две хиляди и четиринадесета година         

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар    Г.А.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№103 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Р.И.П., ЕГН ********** с постоянен адрес гр.***и настоящ адрес гр.Р.**** и Й.П.П., ЕГН **********  с постоянен адрес гр.Ц.**** и настоящ адрес гр.Р.****  на 25.11.1996 г. в гр.Разград с акт №24  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

            1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родените от брака деца П. Й. П., ЕГН ********** и М. Й. П., ЕГН ********** се предоставят на, респ. местоживеенето им се определя при майката Р.И.П., ЕГН ********** с постоянен адрес гр.Ц.******** и настоящ адрес гр.Р.**** , като на бащата Й.П.П., ЕГН **********  с постоянен адрес гр.Ц.**** и настоящ адрес гр.Р.**** се определя режим на лични отношения с децата всеки първи съботен и неделен ден от месеца от 10,00  часа в събота до 18,00 часа в неделя, както и 30 /тридесет/ дни през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

            2. Й.П.П., ЕГН **********  с постоянен адрес гр.**** и настоящ адрес гр.Р.****СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете  М. Й. П., ЕГН **********, действащ чрез своята майка и законен представител Р.И.П., ЕГН ********** с постоянен адрес гр.Ц.**** и настоящ адрес гр.Р.****  ежемесечна парична издръжка в размер на 80 лв. /осемдесет  лева / месечно, считано от влизане в сила на решението до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

2. Й.П.П., ЕГН **********  с постоянен адрес гр.Ц.***и настоящ адрес гр.Р.***СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на непълнолетното си дете П. Й. П., ЕГН **********, действащ чрез неговата майка и законен представител Р.И.П., ЕГН ********** с постоянен адрес гр.Ц.**** и настоящ адрес гр.Р.**** , ежемесечна парична издръжка в размер на 100 лв./сто лева/ месечно, считано от влизане в сила на решението до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

            3.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

            4.След прекратяване на брака Р.И.П., ЕГН ********** ще запази фамилното си име П..

            5.Съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг.

            6.СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, придобито по време на брака, находящо се в гр.Р.****  с площ 79,59 кв.м. заедно с прилежащото му избено помещение №16 с полезна площ 3,45 кв.м. и 4,58% от общите части на сградата се предоставя ЗА ПОЛЗВАНЕ на Р.И.П., ЕГН **********.

            7. Придобитият по време на брака недвижим имот- поземлен имот с идентификатор 35897.501.120 по кадастралната карта и кадастралните регистри на с.К., одобрени със заповед №РД-18-27/01.04.2009 г.  с административен адрес с.К. ***ведно с построените в него сгради с идентификатор 35897.501.120.1 , 35897.501.120.2, 35897.501.120.3, 35897.501.120.4 се предоставя за ПОЛЗВАНЕ на Й.П.П., ЕГН **********. 

            8.Съпрузите заявяват, че нямат придобити други движими и недвижими вещи по време на брака.

ОСЪЖДА Р.И.П., ЕГН ********** с постоянен адрес гр.Ц.***и настоящ адрес гр.Р.****ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 10 лв. /десет лева/ за прекратяването на брака.

ОСЪЖДА Й.П.П., ЕГН **********  с постоянен адрес гр.Ц.**** настоящ адрес гр.Р.****ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 129,60 лв. /сто двадесет и девет лева и шестдесет стотинки/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: