П Р И С Ъ Д А

                                  2014 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На          единадесети  февруари        2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН  КОСЕВ

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ПАВЛИНА УЗУНОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                  НОХ          дело №       935    по      описа за   2013   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимият  Б.К.М., роден на ***г***,  с постоянен адрес ***, български гражданин, неженен, неосъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН в това,че на 09.07.2011г. в гр. Цар Калоян е управлявал МПС – лек автомобил “*****” с рег.№***** , с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.64 на хиляда, установено по  надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал.1 от НК, поради което и на основание чл.54     НК му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ТРИ МЕСЕЦА,              като на основание чл. 66 ал.1 от НК  ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от  ТРИ ГОДИНИ.                            

             НА ОСНОВАНИЕ чл. 343г  във вр. с чл. 343б от НК  ЛИШАВА подс.Б.К.М. от правото да управлява МПС за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като на осн. чл.59 ал.4 НК   ПРИСПАДА времето през което подсъдимият е бил лишен от това право по административен ред.

              ОСЪЖДА подсъдимият Б.К.М. със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от     100.00 лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство, както и    по сметка на РС Разград сумата от 100.00  лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: