П Р И С Ъ Д А

 

                                           2014 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На         двадесет и пети февруари                                                      2014 година

В публично заседание в следния състав

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Ч.

                                                                     Н.К.

 

 

Секретар: П.Т.

Прокурор:    С. М.

Като разгледа докладваното от съдията

ОХ дело №  936  по описа за 2013   година

 

П Р И С Ъ Д И:

                                            

ПРИЗНАВА подсъдимия  С.С.Б. – роден на *** г. в гр. Т., живущ ***, български гражданин, ученик във ВУИ “А. У.” гр. Р., неженен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на *** г. в гр. Р., като извършител, в съучастие със С.А.С. – негов помагач, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот е отнел чужди движими вещи – сумата от 110 лв. в различни банкноти от владението на Ц.М.В. ***, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка чл. 20, ал. 2 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, поради което и на основание чл. 55 ал.1 т.2 б. “б” от НК му налага наказание ПРОБАЦИЯ, включващо следните пробационни мерки:

-         задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, с периодичност два пъти седмично;

-         задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца;

ПРИЗНАВА подсъдимия С.А.С. – роден на *** ***, живущ ***, български гражданин, с основно образование – ученик в ТХП “А. К.” гр. Р., неженен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на *** г. в гр. Р., като помагач, в съучастие със С.С.Б. – извършител, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот е отнел чужди движими вещи – сумата от 110 лв. в различни банкноти от владението на Ц.М.В. ***, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал.  4 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, като на основание чл. 55 ал.1 т.2 б.”б” му налага наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по радиовъзел Р.

ОСЪЖДА подсъдимите С.С.Б., ЕГН ********** и С.А.С., ЕГН ********** да заплатят по сметка на  Районен съд град Разград, сумата 30 /тридесет/ лева за разноски в съдебното производство.  

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дн. срок от днес пред РОС.

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                      2.