П Р И С Ъ Д А

 

                                2014 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На     двадесет и осми февруари                                             2014 година     

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.С.

                                                                     М.Н.              

 

 

Секретар:  П.Т.

Прокурора: П. У.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №    13     по описа за 2014 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.И.Д., роден на *** ***, български гражданин, с начално образование, ученик в ОУ “П. Б.” с. О., неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. в с. О., общ. Р., в условията на продължавано престъпление – на два пъти чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство (клещи) е отнел чужди движими вещи: 2 бр. буфери на обща стойност 10 лв.; 4 бр. тонколони на обща стойност 20 лв., 3 бр. дистанционни устройства на обща стойност 9 лв., 3 бр. ДВД устройства на обща стойност 60 лв.; 1 бр. тиксо на стойност 2 лв.; 1 бр. стоманена вилица на стойност 0.20 лв., 1 бр. ДВД устройство с дисплей на стойност 50 лв.; 1 бр. адаптер на стойност 5 лв.; 1 бр. черна чанта за ДВД устройство на стойност 4 лв., всички  вещи на обща стойност 160.20 лв. от владението на И.М.Р. от с. с., без съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 2 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, като на основание чл. 61 от НК вр. с чл. 13 т. 12 от ЗБППМН МУ НАЛАГА ВЪЗПИТАТЕЛНА МЯРКА “предупреждаване за настаняване във ВУИ” с изпитателен срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.И.Д., роден на *** ***, български гражданин, с начално образование, ученик в ОУ “П. Б.” с. О., неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за НЕВИНОВЕН да е извършил горното деяние в съучастие като съизвършител с малолетния А.К.Н.,*** и ГО ОПРАВДАВА по така повдинатото обвинение за престъпление по чл. 195 вр. с чл. 194 ал.1 вр. с чл. 20 ал.2 от НК.

ОСЪЖДА подсъдимия Д.И.Д., ЕГН ********** да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 90.00 (деветдесет) лв., представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 30,00 (тридесет) лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

          След влизане в сила на същата, препис да се изпрати на МКБППМН гр. Разград.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

 

                                                                                         2.