Р Е Ш Е Н И Е

№58/06.03.2014г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на двадесет и четвърти февруари, две хиляди и четиринадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар : Г.М.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

бр.дело №12 по описа за 2014г.

за да се произнесе взе пред вид следното:

 

           

 

                                                  Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между К.Й.П. с ЕГН-********** *** и И.П.К. с ЕГН-********** ***, сключен с акт №001 на 07.01.2007г. в гр.Разград, по взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение според което:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо детето П., роден на ***г. на майката-И.П.К., с право на бащата-К.Й.П., да го вижда и взема всяка първа и четвърта събота и неделя от месеца, от 10 часа в събота до 17 часа в неделя, както и всяка трета неделя от месеца от 10 часа до 17 часа, като детето ще бъде при бащата коледните и великденски празници и един месец през лятото, който не съвпада с платената годишна отпуска на майката.

ОСЪЖДА К.Й.П. с ЕГН-********** *** да заплаща на детето П., роден на ***г., чрез неговата майка и законна представителка И.П.К. месечна издръжка в размер на 90 лева/деветдесет лева/, считано от 01.03.2014г., ведно със законна лихва за всяка просрочена вноска.

ОСЪЖДА К.Й.П. с ЕГНІ********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 64,80 лева държавна такса, изчислена върху размера на определената издръжка.

ПРЕДОСТАВЯ, считано от 01.03.2014г., ползването на семейното жилище, находящо се в гр.Р.****, състоящо се от дневна, спалня, разширена кухня и сервизни помещения на И.П. К. с ЕГН-**********.

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на К.Й.П. с ЕГН-********** следното МПС, което става негова индивидуална собственост:

ЛЕК АВТОМОБИЛ, марка „МАЗДА 121”, с рег.№****, с рама JMZDB12D200134327, двигател №B3643034 със застрахователна стойност 800 лева, който е заплатил на И.П.К. сумата от 300 лева за уравнение на дела й.

ОСЪЖДА К.Й.П. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 16/шестнадесет/ лева държавна такса за извършената делба на лекия автомобил.

            ОБЯВЯВА, че съпрузите занапред нямат претенции един към друг за издръжка.

            ДОПУСКА след развода жената да носи брачното си фамилно име- К., без добавката П.

            ОСЪЖДА К.Й.П. с ЕГН-********** *** и И.П.К. с ЕГН-********** *** да заплатят на районен съд-гр.Разград  всеки поотделно по 20 лева  допълнителна държавна такса.

            Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: