Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

107, 27.03.2014 г., град Разград

 

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД в публично заседание на 27.03.2014 г. в следния състав:

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Атанас Христов            

               

 Секретар: Г.М.

 Прокурор: 

 като разгледа докладваното от председателя

 гр.дело № 358 по описа за 2014г.

 

Р Е Ш И:

 

ОПРЕДЕЛЯ МЯРКА ЗА ЗАКРИЛА, КАТО НАСТАНЯВА детето  П. Г. И., ЕГН ********** в приемно семейство на С.И.Д., ЕГН ********** и И. X. Д., ЕГН ********** и двамата с постоянен и настоящ адрес гр. Л., общ. Л., обл. Р., ул. Д.***, до навършване на 14 – годишна възраст на детето или до промяна в ситуацията, при която е настанено, на основание 28, ал.1, вр. чл.25, т.3 от Закона за закрила на детето.

РЕШЕНИЕТО за настаняване на детето П. Г. И., ЕГН **********  в приемно семейство на С.И.Д., ЕГН ********** и И. X. Д., ЕГН ********** и двамата с постоянен и настоящ адрес гр. Л., общ. Л., обл. Р., ул. Д.***, подлежи на незабавно изпълнение на основание чл.28 ал.4 от ЗЗДт.

ПОСТАНОВЯВА, на основание чл.20 от Наредбата за условията и реда за кандидатстване, подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях, при установена нужда от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” гр. Р., детето П. Г. И., ЕГН **********, ДА ПОЛЗВА „заместваща приемна грижа”, съгласно Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред РАЗГРАДСКИ окръжен съд в 7 - дневен срок от връчването му на страните, на основание чл.30, ал.3 във вр. с чл.28 ал.6 от ЗЗДт.

 

                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ :