П Р И С Ъ Д А

 

                 179                         2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На     шестнадесети април                                                            2014  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                   

Секретар: П.Т.

Прокурор:                                                                                                Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело      815  по описа за 2013  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Д.К.Р., български гражданин, ЕГН ********** ***, за ВИНОВНА в това, че на *** г. около 17,00 ч.,  в с. Д., обл. Р.,  е причинила лека телесна повреда на Н.В.Н., ЕГН ********** от с. с.,  изразяваща се в насиняване на кожата по предната повърхност на дясната подбедрица, довели до причиняване на болка и страдание на пострадалата, без разстройство на здравето – престъпление по чл. 130, ал. 2 от НК, поради което и на основание чл. 78а, ал. 1 от НК я ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и й НАЛАГА административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лв.

ПРИЗНАВА подсъдимата Д.К.Р., със снета по-горе самоличност, за НЕВИНОВНА и я ОПРАВДАВА в това да е причинила на Н.В.Н. повърхностни драскотини на кожата в лявата скулова област.

         ОСЪЖДА Д.К.Р., със снета по-горе самоличност, да заплати на Н.В.Н. сумата от 800 (осемстотин) лева обезщетение за неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва, считано от *** г. до окончателното плащане, както и сумата от 392 (триста деветдесет и два) лв. за разноски по делото, като съдът ОТХВЪРЛЯ гражданският иск в останалата му част до 5000 лв., като неоснователен в тази част.

         ОСЪЖДА Д.К.Р., със снета по-горе самоличност, да заплати по сметка на Районен съд гр. Разград сумата от 50 (петдесет) лева за държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: