П Р И С Ъ Д А

 

                                            2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На     двадесет  и четвърти април                                        2014  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН КОСЕВ

 

                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   Р.Н.

                                                                          Н.С.   

                 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:           ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ                                             Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      950  по описа за 2013  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Р.И.С., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че за времето от 06.09.2010 г. до 21.09.2010 г. в с. Липник, общ. Разград, обл. Разград, след предварителен сговор с И.Т.Н. ***, в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си и за И.Т.Н. имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у ДАУТ И.О. ***, за това, че ще сключи изгодна сделка за продажба на 4995 кг. бяло саламурено сирене в Република Германия, като е причинил имотна вреда в размер на 32467,50 лева /големи размери/ на “ИМДО” ООД гр. Разград с управител М. О.О., представлявано от Д. И.О. – престъпление по чл. 211, пр. 2 във  вр. с чл. 210, ал. 1, т. 2 и т. 5 във вр. с чл. 209, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от  СЕДЕМ ГОДИНИ, което наказание следва да се изтърпи при “СТРОГ” първоначален режим в затвор.

ОСЪЖДА  подсъдимият  Р.И.С., ЕГН **********  ДА ЗАПЛАТИ НА “ИМДО” ООД гр. Разград  сумата 32467.50 лева като обезщетение за имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 06.10.2010г. до окончателното изплащане на главницата, както и сумата от 400.00 лева за направените деловодни разноски.

          ОСЪЖДА подсъдимият Р.И.С., ЕГН **********, да заплати по сметка на републиканския бюджет сумата 50,00  лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  50.00 лева разноски в съдебното производство, както и сумата от  1298.70 лева за   държавна такса върху уваженият граждански иск.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.