П Р И С Ъ Д А

 

                   152                     2014 година                                град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На            първи април                                                                 2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН  КОСЕВ

                                                                                  С.Д.

                                                                                   М. Б.

 

 

Секретар: П.Т.

Прокурор:  НЕДКА ПЕТРОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                 НОХ           дело №     14     по      описа за   2014   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия  Х.Н.С., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, безработен,неженен, неосъждан, ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че  на ***г. в с. K., община Р. е отнел чужди движими вещи – пари в различни банкноти на обща стойност 960 лева и 1 бр. мобилен телефон марка “Самсунг”, модел S5620 със СИМ карта на “Глобул” на обща стойност 1116 лева от владението на Н.А.А. *** и пари в различни банкноти на обща стойност 630 лева и 1 бр. мобилен телефон марка “Самсунг”, модел   SGH- J700 на обща стойност 684.50 лева от владението на А. B. Н. ***, всичко на обща стойност 1800.50 лева, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194 ал.1 от НК, като на осн. чл. 54 от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от ТРИ години.  

        ПРИЗНАВА подсъдимия Х.Н.С., със снета по-горе самоличност за НЕВИНОВЕН и го ОПРАВДАВА в това да е отнел от владението на Н.А.А. парична сума над размера от 960 лв. до 1000 лв.

         ПРИЗНАВА подсъдимия Х.Н.С., със снета по-горе самоличност за НЕВИНОВЕН и го оправдава в това да е отнел от владението на А. B. Н. парична сума над размера от 630 лв. до 700 лв.

          ОСЪЖДА подсъдимия Х.Н.С., със снета по-горе самоличност да заплати на Н.А.А., ЕГН ********** сумата от 960 лв. за имуществени вреди от престъплението.

           ОСЪЖДА подсъдимия Х.Н.С., със снета по-горе самоличност да заплати на А. B. Н., ЕГН ********** сумата от 630 лв. за имуществени вреди от престъплението, като  в останалата част до размера от 700 лв. отхвърля гражданския иск, като недоказан.

 ОСЪЖДА подсъдимия Х.Н.С., със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата от  35.00 (тридесет и пет) лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 40.00 (четиридесет) лева разноски в съдебното производство, както и сумата от 72 лв. държавна такса върху уважените размери на гражданските искове.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                         2.