П Р И С Ъ Д А

 

                                2014 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На           седемнадесети  април                                     2014 година     

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.К.

                                                                     С.Д.

 

                       

 

Секретар:  Ж.Р.

Прокурора: ПАВЛИНА УЗУНОВА

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   44   по описа за 2014 година

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия В.В.С., роден на *** ***., български гражданин, с начално образование – не учи и не работи, неженен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че 10.07.2012 г. в гр. Разград, обл. Разград, в съучастие като съизвършител с Ю. А.М., без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество: суха растителна маса, представляваща марихуана с нетно тегло 24.0347 гр. на стойност 144.21 лв., като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си - престъпление по чл. 354а, ал. 3 т.1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с чл. 63, а. 1, т. 3 от НК и  на основание чл. 54 във вр. с чл. 63 ал.1 т.3 от НК  му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от  ПЕТ МЕСЕЦА.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия В.В.С., роден на *** ***., български гражданин, с начално образование – не учи и не работи, неженен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН  в това, че за времето от 10.11.2011 г. до 10.07.2012 г. в гр. Разград, обл. Разград, на ул. “***” № ** в съучастие като съизвършител с  Ю.А.М. от с. гр., е отглеждал растения от рода на конопа – 58 бр. конопени растения, в нарушение на чл. 27, ал. 1 от Закона за контрол върху, наркотичните вещества и прекурсорите, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си – престъпление по чл. 354в, ал. 1 пр. 2 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК и на основание чл. 54 във вр. с чл. 63 ал.1 т.4 от НК му налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ПЕТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 23 ал.1 от НК определя на подс. В.В.С. едно общо наказание от определените му две  наказания с настоящата присъда в размер на ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 66 ал.1,       във вр. с чл.69 ал. 1 от НК  ОТЛАГА изтърпяването на така определеното общо наказание за изпитателен срок от  ЕДНА ГОДИНА.

ОСЪЖДА подсъдимия  В.В.С. със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата 326.45 лв. (триста двадесет и шест лв. и 45 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 100.00  (сто) лева разноски в съдебното производство.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

        

                                                                                          2.