Р Е Ш Е Н И Е

№79/02.04.2014 г.,гр.Разград

 

В   И М Е Т О     Н А     Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД-РАЗГРАД

на десети март, две хиляди и четиринадесета година ,

в публично заседание , в следния състав :              

 

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ :МАРГАРИТА НОВАКОВА

 

 

секретар :Г.А.

прокурор :

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело №1664 по описа за 2014г.

 

                                                 Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо детето С. С. С. с ЕГН-********** на майката Х.Д.Д. с  ЕГН-********** ***, като ОПРЕДЕЛЯ то да живее при нея на адрес гр.****, ул.”******” №**, с право на бащата С.С.С. с ЕГН-********** *** да го вижда и взема два пъти месечно, през седмица в петък, събота и неделя, от 17 часа в петък до 19 часа в неделя, с приспиване при бащата; по пет дни през пролетната и коледна ваканция, а именно: от първия ден в 9,00 часа до 19,00 часа на петия ден с приспиване през четните календарни години и от шестия ден в 9,00 часа до 19,00 часа на десетия ден с приспиване през нечетните календарни години; 30 дни през лятната ваканция на детето, по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката с приспиване.

            ОСЪЖДА С.С.С. с ЕГН-********** *** да заплаща на детето си С., роден на ***г., чрез неговата майка и законна представителка Х.Д.Д. с ЕГН-**********, месечна издръжка в размер на 100/сто лева/ лева, считано от влизане на решението в сила, ведно със законна лихва за всяка просрочена вноска. ОСЪЖДА същия да заплати и издръжка за минало време в размер на 100 лева месечно за времето от 17.04.2013г. до 17.10.2013г., като ОТХВЪРЛЯ иска за присъждане на такава, считано от 01.04.2013г.

            ОСЪЖДА С.С.С. с ЕГН-********** *** да заплати на районен съд-гр.Разград 144 лева държавна такса върху размера на присъдената издръжка, а на Х.Д.Д. *** да заплати сумата от 440 лева разноски по делото.

            Решението подлежи на обжалване пред РОС в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ :