П Р И С Ъ Д А

 

                                            2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На     двадесет и втори май                                                          2014  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Ч.

                                                           И.С.

                                   

Секретар: П.Т.

Прокурор: В. Я.

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      21   по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Д.З., роден на *** ***, български гражданин,  с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от *** г. до *** г. включително, в гр. Р., в условията на повторност, като случаят  не е маловажен и в условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство – карта Euro Shel Card с №  ***, издадена на “И.”ООД гр. П. за зареждане на товарен автомобил  “М.”, с рег. № *** е отнел чужди движими вещи: 1445,09 литра дизелово гориво “ЕВРОДИЗЕЛ”, на обща стойност 3467,97 лева от владението на “ШЕЛ БЪЛГАРИЯ”, собственост на “И.”ООД гр. П., с управител Д.Л.С. ***, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2, т. 7 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на осн. чл. 54 във връзка с чл. 36 от НК МУ налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ТРИ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор.

          ОСЪЖДА подсъдимия А.Д.З., ЕГН **********, да заплати по сметка на републиканския бюджет сумата 145,00 (сто четиридесет и пет) лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  20.00 (двадесет) лева разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.