П Р И С Ъ Д А

 

                                  2014 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На         седми май           2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  КОНСТАНТИН КОСЕВ

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията                                                 НОХ           дело №     277      по      описа за   2014  година

 

П Р И С Ъ Д И  :

            ПРИЗНАВА      подсъдимият С.С.Р., роден на  ***г***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН  **********  ЗА ВИНОВЕН  в това, че на 19.04.2014г. в гр. Разград е управлявал МПС – лек автомобил “****” с рег. № ******, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а  именно 3.21 промила, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 58а ал.1,  във вр. с чл.54  НК  му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от  ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл.66 ал.1 от НК  ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за изпитателен срок от  ТРИ  ГОДИНИ.

              НА ОСНОВАНИЕ  чл. 343г  във вр. с чл. 343б ал.1 от НК   съдът налага  на подсъдимият С.С.Р., ЕГН  **********   наказание  ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА  МПС  за срок от ЕДНА ГОДИНА И ДЕСЕТ МЕСЕЦА, като на основание чл. 59  ал.4 от НК   съдът ПРИСПАДА времето през което подсъдимият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 19.04.2014г.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: