Р Е Ш Е Н И Е

              Номер  193                                        25.06.2014  г.                                                гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

Разградският районен съд

На двадесет и пети юни                                           две хиляди и четиринадесета  година

В открито съдебно заседание, в състав:

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

Секретар    П.Т.

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията Гр.д. 245/2014 г.

            Производството е с правно основание чл.79 от ЗЗД и чл.86 ал.1 от ЗЗД .

            Депозирана е искова молба от “ЮТА ТРЕЙД”ЕООД със седалище гр.Р.  срещу А.И.С., с която  са предявени обективно съединени искове за заплащане на сумата 137,94лв., стойност на закупени от него стоки, сумата 50,09 лв., мораторна лихва за периода *** г. и законната лихва от датата на подаване на исковата молба. Сочи, че между него и ЕТ “Аполо-А.С.” на ***г. е имало договор за покупко-продажба на алкохолни напитки и хранителни стоки, че същите са били предадени на ответника, но той не е заплатил продажната цена. Ответникът не предприел действия по пререгистрация на ЕТ, поради което бил заличен.

            Ответникът не депозира отговор, призован по реда на чл.41 ал.2 от ГПК не се явява в с.з. не изразява становище по молбата.

Предвид искането за постановяване на неприсъствено решение, съдът счита, че предпоставките за постановяване на същото са налице – на ответника му е указана тази възможност, той не е представил становище и не е изпратил представител в с.з. и от представените доказателства може да се направи вероятен извод, че искът е основателен.

            Основателно е и искането на ищеца с оглед изхода на делото, за присъждане на съдебни разноски представляващи заплатена държавна такса в размер на 100лв.              

По гореизложените съображения, съдът:

 

            Р Е Ш И:

 

            ОСЪЖДА А.И.С., ЕГН**********,***  ДА ЗАПЛАТИ на “ЮТА ТРЕЙД” ЕООД, ЕИК *** седалище гр.Р., ж.к. “Л.” блок *** вход *** ап.***, сумата 137,94 лв. /сто тридесет и седем лева и деветдесет и четири стотинки/ цена на доставена стока по фактура № *** г., ведно със законната лихва върху тази сума, считано от *** г.г. до окончателното и изплащане, сумата 50,09лв./петдесет лева и девет стотинки/ лихва за забавено плащане за периода *** г. до *** г. и 100 лв. /сто лева/ разноски по делото.

Решението не подлежи на обжалване като постановено при условията на чл.239 от ГПК. Препис от същото да се изпрати на ответника.

           

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: