Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер  189                            23.06.2014  г.               гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд на 19.06.2014 г. в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

Секретар:     П.Т.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 733 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между Р.И.Ч., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, срещу Ф.М.Ч., ЕГН **********, с постоянен адрес *** на ****г. в с. Ез., общ. Ц. К., обл. Р., с акт № ***, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на детето З. Р.Ч., ЕГН ********** се предоставя на майката Ф.М.Ч., ЕГН **********, като местоживеенето на детето се определя при майката.

          НА бащата Р.И.Ч., ЕГН ********** се ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични отношения с детето З. Р.Ч., ЕГН **********:  бащата ще може да взема при себе си детето З. Р.Ч., ЕГН ********** всяка втора и четвърта седмица от месеца от 18.00 ч. в петък до 18.00 ч. в неделя от същата седмица, както и един месец през лятото, който месец не съвпада с платения редовен годишен отпуск на майката.

          Р.И.Ч., ЕГН ********** ще заплаща на непълнолетното дете З. Р.Ч., ЕГН ********** действаща със съгласието на своята майка Ф.М.Ч., ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 85 лева месечно, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до окончателното изплащане на сумата, до настъпване на обстоятелства водещи до изменение, или прекратяване на изплащането на издръжката.

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на детето К. Р.Ч., ЕГН ********** се предоставя на бащата Р. И. Ч., ЕГН **********, като местоживеенето на детето се определя при бащата.

          НА майката Ф.М.Ч., ЕГН ********** се ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични отношения с детето К. Р.Ч., ЕГН **********:  майката ще може да взема при себе си детето К. Р.Ч., ЕГН ********** всяка втора и четвърта седмица от месеца от 18.00 ч. в петък до 18.00 ч. в неделя от същата седмица, както и един месец през лятото, който месец не съвпада с платения редовен годишен отпуск на  бащата.

          Ф.М.Ч., ЕГН ********** ще заплаща на непълнолетното дете К. Р.Ч., ЕГН **********, чрез нейния баща и законен представител Р.И.Ч., ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 85 лв. месечно, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до окончателното изплащане на сумата, до настъпване на обстоятелства водещи до изменение, или прекратяване на изплащането на издръжката.

          СТРАНИТЕ нямат семейно жилище.

          СЛЕД прекратяване на брака Ф.М.Ч., ЕГН ********** ще възстанови фамилното си име от преди брака – К.

          СТРАНИТЕ по настоящото споразумение няма да си дължат издръжка един на друг след прекратяването на брака им.

          РАЗНОСКИТЕ на страните остават така за всяка една от тях, както са сторени.

ОСЪЖДА Ф.М.Ч., ЕГН **********, с постоянен адрес ***,   ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Разград  сумата:

-         20 лв. /двадесет лева/ представляваща държавна такса за прекратяването на брака,

-         61.20 лв. /шестдесет и един лева и двадесет стотинки/, представляваща държавна такса относно присъдената издръжка.

-         15 лв. /петнадесет лева/ представляваща държавна такса за промяна на фамилното й име.

ОСЪЖДА Р.И.Ч., ЕГН **********, с постоянен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Разград сумата:

-         20 лв. /двадесет лева/, представляваща държавна такса за прекратяването на брака,

-         61.20 лв. /шестдесет и един лева и двадесет стотинки/, представляваща държавна такса относно присъдената издръжка.

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд –Разград само в частта за таксите и разноските в двуседмичен срок от връчването му на страните.

В останалата му част решението не подлежи на обжалване, на осн. чл. 330, ал. 5 ГПК.

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: