Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 168                                          05.06.2014 г.                          гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  трети юни                                           две хиляди и четиринадесета година  

в публично заседание в състав:

 

Председател: Светлана Чолакова

Секретар: Г.М.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №759 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между М.С.С., ЕГН********** и Е.Х.И., ЕГН********** с акт № *** от ****г. на Район “****” гр.С.,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на основание чл.51, ал.2 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на родените от брака деца: Ян. М. Ст., ЕГН**********, М. М. Ст., ЕГН********** и К. М. Ст., ЕГН********** се предоставят на майката Е.Х.И., ЕГН**********,***, като на бащата М.С.С., ЕГН**********, се определя режим на лични отношения с децата, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, включително и да ги взема с преспиване от 9 часа в събота до 18 часа в неделя, както и половината дни от всички училищни ваканции, които не съвпадат с платения годишен отпуск на майката, а извън това – след уговаряне с майката.

            2. М.С.С., ЕГН**********, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на децата си Ян. М. Ст., ЕГН**********, М. М. Ст., ЕГН********** и К. М. Ст., ЕГН********** чрез тяхната майка и законен представител Е.Х.И., ЕГН**********, месечна парична издръжка в размер на: 95 лв. /деветдесет и пет лева/ за детето Ян., 90лв./деветдесет рева/ за детето М. и 85лв./осемдесет и пет лева/ за детето К.,     считано от датата на влизане в сила на съдебното решение, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на обстоятелства изменящи или прекратяващи плащането.

            3.Съпрузите нямат претенции относно собствеността и ползването на семейното жилище находящо се в гр.Р. ********, тъй като същото не е тяхна собственост.

            4. Притежаваните от съпрузите други движими вещи и дребна покъщина са разпределени доброволно в период преди завеждането на настоящия процес.

5. Съпрузите не си дължат издръжка един на друг

6. След прекратяване на брака, съпругата ще носи фамилното си име И.

ОСЪЖДА Е.Х.И., ЕГН**********, да заплати по сметка на РРС 10лв/десет лева/ за окончателна държавна такса.

ОСЪЖДА М.С.С., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 194,40лв. /сто деветдесет и четири лева и четиридесет стотинки/ държавна такса върху уговорения размер на издръжката.

Решението не подлежи на обжалване.                                   

                     

                                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: