Р Е Ш Е Н И Е

Номер  180                              13.06.2014 г.                           гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                      състав

На единадесети Юни              две хиляди и четиринадесета година       

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар      П.Т.

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№810 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   С.С.Ц., ЕГН ********** *** и Х.И.Ц., ЕГН ********** *** на 19.10.2008 г. в гр.Разград с акт №226  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1. УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете С. С. Ц., ЕГН ********** се предоставя на майката Х.И.Ц., ЕГН ********** *** и местоживеенето на детето се определя при нея,  като на бащата С.С.Ц., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета седмица от месеца от 9,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя, както и 15 дни през лятото и 15 дни  през зимата по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          2. Бащата  С.С.Ц., ЕГН ********** *** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетната С. С. Ц., ЕГН **********  чрез нейната майка и законна представителка Х.И.Ц., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на 90 лв. /деветдесет лева/, считано от влизане в сила на решението ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на предпоставки за нейното изменяване или прекратяване.

          3.След прекратяването на брака съпругата Х.И.Ц., ЕГН ********** ***  ще носи предбрачното си фамилно име Р.

          4.Съпрузите нямат претенция за издръжка един към друг.

          5.Съпрузите не са придобили семейно жилище по време на брака.

          6. Движимите вещи, закупени по време на брака в режим на съпружеска имуществена общност са поделени доброволно между съпрузите.

          7.Придобитият по време на брака лек автомобил марка “Алфа Ромео”, модел 156, с рег.№***, рама ZAR 93200000002686, двигател AR 335031030289 , година на производство 1997 г. се поставя в дял на     С.С.Ц., ЕГН ********** ***, като за уравнение на дела си Х.И.Ц., ЕГН ********** *** е получила от него сумата 500 лв.

          Застрахователната стойност на автомобила е 1 000 лв.

ОСЪЖДА Х.И.Ц., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 10 лв. /десет лева/ държавна такса върху стойността на дела си в споразумението относно имуществените отношения.

ОСЪЖДА С.С.Ц., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 10 лв. /десет лева/ и 64,80 лв. /шестдесет и четири лева и осемдесет стотинки/ д.т. върху размера на издръжката и 10 лв. /десет лева/ държавна такса върху стойността на дела си в споразумението относно имуществените отношения.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: