П Р И С Ъ Д А

 

                                            2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На     четвърти юли                                                             2014  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:                                                                                                Като разгледа докладваното от съдията

НЧХ   дело                                     128                   по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият  Д.Д.Д., роден на *** г. в гр. Разград, живущ в с. гр., български гражданин, с основно образование, женен, пенсионер, неосъждан/реабилитиран/, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че  на 28.12.2013 г. в с. Гецово, общ. Разград е причинил на Ц.П.П. лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия– престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, като на основание чл. 78а от НК го освобождава от наказателна отговорност  и му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1000 /хиляда/ лева.

          ОСЪЖДА на осн. чл. 45 от ЗЗД подсъдимият Д.Д.Д., ЕГН **********  , да заплати на пострадалия Ц.П.П., ЕГН ********** сумата 1 500 лв. /хиляда и петстотин лева/, представляваща обезщетение за причинените от престъплението неумеществени вреди – облки и страдания, ведно със законната лихва върху сумата, считано от 28.12.2013 г. до окончателното й изплащане, като ОТХВЪРЛЯ иска до първоначалнопредявения му размер от 5 000 лв., като НЕДОКАЗАН.

           

 

 

 

           ОСЪЖДА на осн. чл. 189 ал. 4 от НПК подсъдимият Д.Д.Д., ЕГН **********, да заплати на пострадалия Ц.П.П. ЕГН ********** сумата 500 /петстотин лева/ за разноски в производството по делото.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: