П Р И С Ъ Д А

 

                                                2014 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На          четиринадесети  юли                                                    2014 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

 

 

 

Секретар: Ж.Р.

Прокурор:  ИВА РАНГЕЛОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                 НОХД                                    362                        по   описа за   2014   година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

 

            ПРИЗНАВА      подсъдимия        Г.Р.П., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, разведен, работи , неосъждан, ЕГН  **********,  ЗА ВИНОВЕН  в това, че за времето от 01.10.2012г. до 28.02.2014г. включително в гр. Разград след като е осъден с  Решение № 28/09.03.2009г. по бр.д. 146/2008г. по описа на РС Разград, влязло в сила на 01.04.2009г. да издържа свой низходящ – децата си В. Г. П., ЕГН  ********** и Д. Г. П., ЕГН  **********, като им изплаща месечна издръжка в размер на 80.00 лева за всяко дете поотделно, съзнателно не е изпълнил това си задължени в размер на повече от две месечни вноски, а именно 18 месечни  вноски за всяко дете поотделно на обща стойност 2929.03 лева – престъпление по чл.183 ал.1 от НК, като му налага наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, намалено на осн. чл. 58а от НК с една трета от определеното наказание от шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66 ал.1 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.                                                                                                                                                  

       ОСЪЖДА подсъдимия Г.Р.П.,  със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на държавния бюджет сумата от  45.00 лева, представляваща   разноски   на досъдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: