П Р И С Ъ Д А

 

                                            2014 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав На    тридесети юли                                                             2014  година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЛЕТА ДОБРЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.К.

Н.С.

                                   

Секретар: Г.А.

Прокурор:  ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ                                                      Като разгледа докладваното от съдията

НОХ   дело      487   по описа за 2014  година

 

П Р И С Ъ Д И:

        

 

ПРИЗНАВА подсъдимият И.Ц.Н., роден на *** г. в гр. Бургас, постоянен адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че:                                                                                           НА  11.07.2014 г. в гр. Разград е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвъкупление по отношение на М.П.К. на 16 годишна възраст  от гр. Разград, чрез употреба на сила – престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК, като на основание чл. 58а от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ, намалено с една трета от определеното по реда на чл. 54 от НК наказание лишаване от свобода за срок от три години, изпълнението на което на осн. чл. 66 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

И за виновен в това, че

НА  11.07.2014 г. в гр. Разград е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвъкупление по отношение на С.Х.Ш. на 16 годишна възраст  от гр. Разград, чрез употреба на сила – престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК като на основание чл. 58а от НК му налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА, намалено с една трета от определеното по реда на чл. 54 от НК наказание лишаване от свобода за срок от две години и шест месеца, изпълнението на което на осн. чл. 66 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

НА осн. чл. 23 от НК определя на подсъдимия И.Ц.Н. едно общо наказание за така осъществените престъпления в размер на по – гежкото от тях, а именно ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА изпълнението на което на осн. чл. 66 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

ПРИЗНАВА подсъдимият И.Ц.Н., ЕГН **********, със снета по – горе самоличност ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 11.07.2014 г. в гр. Разград е отнел чужда движима вещ – 1 бр. слънчеви очила на стойност 10,00 лева от владението на М.П.К. от гр. Разград, с намерение противозаконно да я  присвои, като е употребил за това сила, като го ОПРАВДАВА по така повдигнатото обвинение за осъществено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

                                                                          

        ОСЪЖДА подсъдимият И.Ц.Н., ЕГН **********, да заплати по сметка на републиканския бюджет сумата 753,46  лева, представляваща разноски в хода на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд град Разград, сумата  30,00 лева - разноски в съдебното производство.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           

 

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1 .                           2.